Grad

GRADSKO VIJEĆE Libertas u minusu od 11 milijuna kuna

GRADSKO VIJEĆE Libertas u minusu od 11 milijuna kuna

Na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Franković predstavio je direktore komunalnih tvrtki.

Rekao je kako je predložio da se ne usvoje izvješća o poslovanju DURA-e, Sanitata i Vodovoda jer su tamo pronađene nepravilnosti u radu. Istaknuo je kako prijedlog o neusvajanju izvješća nije išao po stranačkom ključu jer bi u tom slučaju isti prijedlozi išli primjerice za Lokrum, Luku Dubrovnik ili Hotel Gruž.

Izvješće o Boninovu je prihvaćeno bez rasprave, a u raspravi oko izvješća Čistoće Tatjana Šimac Bonačić rekla je kako se nedovoljno radi na edukaciji građana oko odvajanja otpada na pragu.

Matija Čale Mratović pitala je što je s Grabovicom kao i zašto nije zatvorena. Dolores Lujić kritizirala je bivšu direktoricu jer je na jednog zaposlenika koji je otišao u mirovinu, na njegovo mjesto zaposleno više ljudi. Rekla je da je nedavno promijenjena tvrtka koja vodi informatiku koja je četiri puta skuplja od one koja je prije radila taj posao.

Vido Bogdanović čestitao je radnicima na vrijednom radu, a pitao je može li unaprijediti sustav predaje plastične ambalaže tako da se predaja tih boca olakša starijim sugrađanima.

Direktor Čistoće Marko Iveković rekao je kako je to prebačeno na trgovačke centre te kako mora provjeriti postoji li takva zakonska mogućnost.

Izvješće je prihvaćeno uz glasove protiv vijećnika Mosta, a bez rasprave je usvojeno i izvješće Domouprave. Također bez rasprave odbijeno je izvješće o poslovanju DURA-e.

Izvješće o radu Hotela Gruž je prihvaćeno bez rasprave.

U raspravi o izvješću o radu Libertasa Dolores Lujić pitala je zašto je od 2015. godine do 2016. godine stvorio minus od pet milijuna kuna.

Rekla je kako nije uloženo ništa u sanaciju svoje imovine u Komolcu. Pitala je zašto su uzimani krediti u OTP banci po nepovoljnim kreditima, a zapitala se i ”zašto je bivši direktor Deranja posljednjih dana u privatnom automobilu odvozio registratore i poslovnu dokumentaciju”.

Gradonačelnik Franković rekao je kako je stanje na žiro računu Libertasa minus od 11 milijuna kuna, a novi direktor je odgovorio kako ni on ne razumije zašto su uzimani kratkoročni krediti od tri i pet milijuna kuna u razmaku od samo par dana.

Izvješće nije usvojeno većinom glasova.

Sanitat: Zaposleno 17 novih ljudi

Izvješće o radu Luke Dubrovnik utvrđeno je bez rasprave većinom glasova.

U izvješću o radu Sanitata Vido Bogdanović rekao je kako bi se Sanitat trebao baviti puno više drugim stvarima osim parkinga. Rekao je i kako se nitko nije zapitao je li placa u Gružu pravo mjesto s obzirom da blokira glavnu prometnicu zapadnog ulaza u Grad, a ustvrdio je kako je cijela koncepcija te tvrtke nepotrebno troše za njegovo preživljavanje.

U obranu izvješća bivšeg direktora Vedrana Kunice stala je njegova bivša stranačka kolegica Matija Čale Mratović rekavši kako je Sanitat poslovao pozitivno prošle godine te ostvario više od četiri milijuna kuna dobiti, te 24 milijuna kuna prihoda.

DUSTRA-in Rikard Rossetti tražio je obrazloženje zašto se ne prihvaća ovo izvješće.

Marko Potrebica rekao je da se izvješće odbija jer je sitacija u Sanitatu sve samo ne dobra.

– Od Nika do Nika (Kapetanića) zaposleno je 17 ljudi – rekao je on.

Gradonačelnik Mato Franković pitao je vijećnike sjeća li se itko azila za životinje, tzv. ‘gumna’ na Žarkovici?

– Mislite da takvo izvješće mi možemo prihvatiti? Samo da govorim o tome, da ne idem u izgradnju dvorane, velebne televizije koje su se svidjele nekome pa su ih zadržali u kancelarijama i onda kupili još jednu televiziju. Takvo bahaćenje je dosad neviđeno na području Grada Dubrovnika. To je razlog zašto predlažem da ne prihvate izvještaj o poslovanju. Netko zna više, a netko manje. Netko nije znao kako se vode knjiženja i potraživanja, postoje službe za to. Ali očekujem od svih direktora da se prestanu reklamirati i da služe građanima Grada Dubrovnika. Sanitat nema konkurenciju, nije na tržištu. Kome se reklamiraju? To nije svrha tih tvrki – rekao je Franković.

Većinom glasova izvješće nije prihvaćeno.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist