Grad

GRADSKO VIJEĆE Konačno se ide u uređenje parka Gradac!

GRADSKO VIJEĆE Konačno se ide u uređenje parka Gradac!

Na sjednici je usvojen i prijedlog zaključka o imenovanju posebnog Povjerenstva za verifikaciju Programa za provedbu državnog, javnog, otvorenog za realizaciju u jednom stupnju i anonimnog natječaja krajobrazne arhitekture za park Gradac u Dubrovniku.
– Ovo je akt kao početni korak za raspivanje natječaja za uređenje parka. U Povjerenstvo se imenuju resorna pročelnica Jelena Lončarić, Olga Muratti i ja – rekla je zamjenica Tokić.
Odluka je usvojena uz amandman Ljuba Nikolića uz proširenje Povjerenstva za dva nezavisna člana, predstavnika građana kojeg će izabrati kotar Pile-Kono, a dok će drugi član biti predstavnik Društva arhitekata.

Katarina Doršner rekla je kako se Gradac mora zaštititi od megalomanskih projekata i kafića. Mladen Gojun rekao je kako ga čudi da u Povjerenstvu nema nijednog krajobraznog arhitekta. Željko Raguž pitao je zašto u tom Povjerenstvu nema nijednog predstavnika Vrtlara.

Zamjenica Tokić rekla je kako su i ona kao arhitektica, ali i resorna pročelnica Jelena Lončarić kompetentne, te dodala je kako će sukladno amandmanu Ljuba Nikolića u Povjerenstvo imenovati netko ispred Društva arhitekata. Na Ragužev upit rekla je kako nema potrebe da u Povjerenstvu bude netko iz Vrtlara jer je riječ o tvrtki koja je ‘izvršitelj’.
Dolores Lujić pitala je zašto je u tom povjerenstvu Olga Muratti istaknuvši kako joj to nikako nije jasno.
Franković je odgovorio kako je on predložio jer je bila dugogodišnja vijećnica i predsjednica Gradskog vijeća, a rekao je i kako volonterski radi kao njegova savjetnica i predstavlja njega u tom Povjerenstvu.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist