Grad

GRADSKO VIJEĆE Groblje Dubac i dalje zapinje na otkupu zemlje

GRADSKO VIJEĆE Groblje Dubac i dalje zapinje na otkupu zemlje

Gradski vijećnici odradili su nastavak sjednice Gradskog vijeća u nešto više od pola sata. Uz dva suzdržana glasa, prihvaćen je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Općini Župa dubrovačka za kupnju zemljišta za potrebe izgradnje groblja na Dupcu.

Naime, početak gradnje groblja na Dupcu koče neriješeni imovinsko-pravni odnosi, odnosno otkup parcela koje vlasnici ne žele prodati po ponuđenoj cijeni. Kako je istaknuo u raspravi vijećnik Esad Čustović, godinu dana nakon što je poslan zahtjev za izvlaštenje doneseno je rješenje kojim je određena otkupna cijena od 210 kuna po kvadratu, kao i rješenje o izvlaštenju. No, tri vlasnika su uložila žalbu, pa je Ministarstvo pravosuđa u kolovozu ove godine poništilo prvotno rješenje Ureda državne uprave, pa je cijena povećana za 10-11 kuna, objasnio je Čustović te dodao kako je zapravo riječ o nekih 17 tisuća kuna razlike.

– Oni su za 17 tisuća kuna za 3 godine usporili proces izgradnje groblja na Dupcu – rekao je Čustović, upitavši gradonačelnika može li se početi graditi groblje ili se pak treba čekati odluka Upravnog suda, kojemu se vlasnici imaju pravo žaliti.
Gradonačelnik Vlahušić je odgovorio kako će se najvjerojatnije čekati odluka Upravnog suda, osim u slučaju sa se Groblje Dubac proglasi strateškom investicijom. U tom slučaju sve bi išlo puno brže.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist