Grad

GRADSKO VIJEĆE Kako je Potrebica riješio teorem Miha Obradovića o broju novozaposlenih

GRADSKO VIJEĆE Kako je Potrebica riješio teorem Miha Obradovića o broju novozaposlenih

HNS-ov vijećnik Miho Obradović upitao je gradonačelnika Mata Frankovića postoji li plan zapošljavanja do kraja godine po trgovačkim društvima, budući da mu je odgovoreno kako je zaposleno 60-ak djelatnika, što po njemu ne odgovara brojkama s terena.

-U nas nema sakrivice, na ovom papiru sve stoji, a ako hoćete dobit ćete i imena zaposlenih – odgovorio mu je Franković.

Tada je naveo kako je u Sanitatu zaposlen savjetnik direktora. U Čistoći je zaposleno pet čistača na određeno, tri pomoćna radnika na određeno, dva vozača specijalnih vozila, jedan VKV radnik, jedan voditelj tima javnih površina i jedan stručni suradni za razvoj na neodređeno vrijeme. Dodao je kako je većina radnika u Čistoći zaposlena na određeno.

U Boninovu je zaposlen jedan radnik na groblju te direktor jer je raskinut radni odnos s dosadašnjim.

U Libertasu su ukupno zasnovana 22 nova radna odnosa, a za 12 radnika je radni odnos prestao. U nabrajanju zapošljavanja u ovoj gradskoj tvrtki naveo je kako je zaposleno 10 vozača dok je šestorici prestao radni odnos. Zaposleno je i deset čistačica jer je Libertas, na temelju primjedbi građana, zaključio kako čistoća u autobusima nije na razini.

Svoje vijećničko pitanje na ovu je temu postavio i predsjednik Gradskog vijeća, HDZ-ov Marko Potrebica, koji je istaknuo kako je pola sata radio na teoremu Miha Obradovića. Naime, pokušavao je ‘otkriti’ kako je Miho Obradović došao do brojke od 60 novozaposlenih.

-Teorem Miha Obradovića je matematički pogrešan. Slažete li se gradonačelniče da je 13 osoba zaposleno na neodređeno vrijeme, 12 ih je pošlo doma jer im je prekinut radni odnos te je ukupno 22 novozaposlenih – pitao je Potrebica gradonačelnika.

-Pretpostavljam gospodine Potrebica da niste do kraja iskoristili sve svoje matematičke mogućnosti. Ja znam na što je gospar Miho mislio da će ovaj jedan novozaposleni raditi za trojicu i tako je došao do njih 60. I bio je u pravu i ja mu čestitam – rekao je Franković.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist