Grad

Gradski vijećnici odlučivat će o donaciji DPDS-a, otpadu i javnim priznanjima

Gradski vijećnici odlučivat će o donaciji DPDS-a, otpadu i javnim priznanjima

Gradski vijećnici u srijedu, 24. siječnja donijet će odluku o dodjeli javnih priznanja, koja će se laureatima uručiti na svečanosti povodom obilježavanja Dana Grada Dubrovnika i Feste sv. Vlaha. Inače, o ovom će se raspravljati, po ustaljenom običaju, bez nazočnosti javnosti.

Inače, na dnevnom redu 8. sjednice Gradskog vijeća za sad je ukupno 27 točaka, a jedna od njih odnosi se i na prvi rebalans Proračuna za 2018. godinu. Razlog tome jest donacija Društva prijatelja dubrovačke starine u iznosu od 14 milijuna kuna za potrebe obnove Državnog arhiva u Dubrovniku. Inače, kako se navodi u objašnjenju odluke, Društvo prijatelja Dubrovačke starine odlukom Malog vijeća namjerava donirati Gradu Dubrovniku iznos od 14.000.000. kn u svrhu obnove Državnog arhiva u Dubrovniku.

Kad smo već na kulturi, treba istaknuti i kako nova gradska uprava na čelu s Matom Frankovićem ponovno vraća, odnosno osniva pet Kulturnih vijeća i to za glazbenu djelatnost, dramsku i plesnu umjetnost te izvedbene umjetnosti, muzejsko-galerijsku djelatnost, likovnu umjetnost i zaštitu i očuvanje kulturne baštine, knjižnično-izdavačku djelatnost i audio-vizualne djelatnosti i nove medijske kulture. Kako se navodi u prijedlogu odluke, za članove Vijeća imenuju se kulturni djelatnici i umjetnici te drugi stručnjaci koji svojim dosadašnjim dostignućima kao i poznavanjem problema vezanih za utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarenju ciljeva zbog kojih je Vijeće osnovano. Vijeća imaju predsjednika i 2 člana, a imenovanje će pokrenuti Odbor za izbor i imenovanja Gradskog vijeća pozivom institucijama i udrugama iz područja umjetnosti i kulture da podnesu pisane i obrazložene prijedloge.

Zbog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, koji je stupio na snagu 13. prosinca 2017., Gradsko vijeće mora pokrenuti postupak izmjene gradskog Statuta, a gradski vijećnici će iduću srijedu utvrditi i Odluku o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada, ali i donijeti mjere za sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području Grada Dubrovnika.
Imenovat će se i ravnateljica/ravnatelj Javne ustanove Muzej Domovinskog rata Dubrovnik.

Cijeli dnevni red pogledajte ovdje.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist