Politika

GRADSKI ODBOR ODLUČIO Šuica, Marunčić, Obuljen i Bulić u postupku za isključenje iz HDZ-a!

GRADSKI ODBOR ODLUČIO Šuica, Marunčić, Obuljen i Bulić u postupku za isključenje iz HDZ-a!

Gradski vijećnici HDZ-a Dubravka Marunčić, Mario Obuljen i Niko Bulić naći će se uskoro pred Sudom časti Županijske organizacije ove stranke, koji će odlučivati o njihovom izbacivanju. Odbili su, naime, predati mandate stranci što je od njih još jučer zatražio predsjednik Gradskog odbora Mato Franković.

Slična sudbina čeka i bivšu šeficu stranke u Dubrovniku, danas potpredsjednicu HDZ-a Dubravku Šuicu. Na današnjem Gradskom odboru HDZ-a je, naime, kako doznajemo odlučeno da će se poslati prijedlog Predsjedništvu za postupak pred Visokim sudom časti radi njenog isključenja iz stranke.

– Ne smijem komentirati unutarstranačke zaključke – kratko nam je nakon večerašnje sjednice Gradskog odbora poručio Mato Franković.

Podsjetimo, Franković je od gradskih vijećnika HDZ-a zatražio podnošenje pisanih ostavki na sve njihove dužnosti u Gradskom vijeću. Sve zbog činjenice da su spomenuti vijećnici HDZ-a, na subotnjem, prvom dijelu sjednice Gradskog vijeća, glasovali suprotno dogovoru Gradskog odbora te stranke.

Da su kojim slučajem podnijeli ostavke, mandati bi bili vraćeni stranci pa bi njihova mjesta u vijećničkim klupama bila popunjena drugim kandidatima s liste, no ovako bi se HDZ mogao naći u situaciji da ostane bez ijednog vijećnika u Gradskom vijeću. Naravno uz uvjet da županijski sud časti odluči izbaciti Marunčić, Obuljena i Bulića (na što imaju pravo žalbe) i uz uvjet da Tomislav Karamarko odluči ostati bez potpredsjednice stranke Dubravke Šuice.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist