Aktualno

GRADONAČELNIK U PIRAMIDI Vlahušićeva ulaznica u raj

GRADONAČELNIK U PIRAMIDI Vlahušićeva ulaznica u raj

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić pobjednik je večerašnje Piramide. S 53 posto glasova pobijedio je svoje protivnike Anu Lederer i Pavlu Kalinića. Pobjedu je odnio zahvaljujući populističkom pristupu kojemu je toliko vičan, a trudio se biti duhovit na gotovo svim temama.

Posebno su mu sjele teme o grobljima (privatnim) te zatvorima, a našalio se i na vlastiti račun.
– U ovoj zemlji kad netko gleda izvana izgleda da postoje samo dvije profesije – kriminalci i policajci. Kao da nikoga drugoga nema. Ima li ova zemlja jednog dobrog čovjeka? – rekao je Vlahušić.

– U ovoj se zemlji više ne zna tko je u prekršaju počevši od mene pa nadalje – govorio je Vlahušić na temu eventualnog puštanja na slobodu uz jamčevinu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Na temu privatnih groblja bio je još više u elementu:

– Sve treba biti na tržištu ukoliko je građanima jeftinije i ukoliko im je kvaliteta zagarantirana. I groblja ne trebaju nužno biti gradska. Mi u Dubrovniku ne možemo napraviti groblje jer dvije familije ne žele prodati zemljište. Molim ih iz ove emisije da prodaju konačno tu zemlju – govorio je kroz salve smijeha Vlahušić, a onda je ispalio:

– Onaj tko otvori privatno groblje da recimo kaže – svi koji leže kod nas završit će sigurno u raju. To je najbolji biznis u Hrvatskoj – rekao je Vlahušić, dodavši i kako u slučaju plaćanja odlaska u raj ne bi bilo crkvenog poreza.
A onda je na red došla i ideja o privatno zatvoru:

– Dubrovnik je uvijek bio grad trgovaca, a ja bih postavio pitanje zašto ne bi imali i privatni zatvor – šalio se Vlahušić.

Potporu iz publike Vlahušiću je davao Slobodan Lang.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist