Aktualno

Gradonačelniče, kad ćemo na kavu!?

Gradonačelniče, kad ćemo na kavu!?

Tko traži kavu s gradonačelnikom dobije je bez obzira zvao se on građanin ili novinar – poručio je s govornice Gradskog vijeća gradonačelnik Andro Vlahušić.

Odgovor je to na pitanje vijećnika Antuna Kisića o transparentnosti njegove gradske uprave, o kojoj se i tijekom kampanje i po dolasku na čelo Grada naveliko govorilo. U međuvremenu se mnogo toga promijenilo po pitanju transparentnosti i otvorenosti samog Vlahušića prema (pojedinim) medijima.

Tako duList ovom prilikom podsjeća i dubrovačku javnost i samog gradonačelnika kako je u dva navrata (povodom Nove 2012. godine te uz Dan Grada Dubrovnika i Festu Svetoga Vlaha) odbio dati razgovor našem tjedniku, a samim tim je i javnost uskratio za dobivanje određenih odgovora na pitanja od velikog značaja za naš Grad. Eto, možda smo pogriješili tražeći razgovor s gradonačelnikom. Očito smo ga trebali zvati na kavu, pa ga ovim putem pitamo: Gradonačelniče, kad ćete s novinarima duLista popiti kavu?

A vijećnika Kisića je, pak, zanimalo kako gradonačelnik tumači 31. mjesto na listi gradova po transparentnosti.
– Pretpostavljam da se svi vi mediji, a i vijećnici sjećate inauguracije gradonačelnika prije tri godine i kampanje koju je vodio i koliko je puta u tome upotrijebljena riječ transparentnost nove gradske uprave, otvorenost, novinari će na kavi biti stalno, u uredu gradonačelnika, sve će biti javno, transparentno. To se najviše i prigovaralo bivšoj upravi. Prvo što je učinjeno su ova mutna stakla kojima su zamutili ulaz u ured gradonačelnika – govorio je Kisić u svom pitanju.

Mi ćemo nadodati i to kako su na prvoj konferenciji za novinare nakon osvajanja izbora 2009. godine novi gradski vlastodršci na čelu s Vlahušićem javno novinarima poručili da ih svi uvijek mogu zvati na telefon. I onda je naglo, iznebuha stiglo priopćenje gradske uprave kojim su novinari zamoljeni da gradonačelnika više ne ometaju pozivima na mobitel. Samo to mislimo da dovoljno govori o njegovoj transparentnosti!
 

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo