Sport

GRADI SE U ORSANU Konačno stiže hangar!

GRADI SE U ORSANU Konačno stiže hangar!

Počeli smo graditi hangar za male brodove. Bit će to prvi infrastrukturni sportski objekt u gradu Dubrovniku još od izgradnje sportske dvorane 1981. godine! – pohvalio se za DuList predsjednik Jedriličarskog kluba Orsan Marinko Mikulandra.

Investitor radova u rekonstrukciju pomorske građevine klupskog prostora je Jedriličarski klub Orsan, projektant je Apsida Inženjering, a izvođač Vare Gradnja d.o.o.

-To smo dugo najavljivali te smo sad krenuli u taj projekt. Naravno, realizacija ovisi o tome koliko ćemo imati para. Riječ je o dosta velikom ulaganju, oko 1,5 milijuna kuna. Ako bude novca to će biti gotovo do ožujka, Skupljat ćemo novac dok se hangar bude gradio. Uvijek tako radimo. Ne bi nikad ništa napravili kad bi najprije skupljali pare pa onda išli graditi. Sve dosad smo radili, što bi se reklo, na lijep obraz – istaknuo je Mikulandra te podsjetio kako su u sad već srušenom prostoru nekoć bile radionice.

-Prostor je bio toliko derutan da je bilo pitanje kad će se sve to urušiti. Bilo nas je strah da sve ne propadne. Ova nova zgrada bit će uklopljena u prostor kluba. Bit će s morske strane obložena kamenom fasadom, a s ulice će biti kamen, pri čemu ćemo iskoristiti već postojeći kameni materijal. Bit će to prekrasan objekt – rekao je Mikulandra.

Kad hangar bude izgrađen bit će visok 7 metara, dug 22 metra, a širok 7 metara.
-Visina je zapravo visina jarbola jer će djeca direktno ulaziti u hangar. Za vrijeme treninga brod ide iz hangara i u hangar s jedrima. Dakle, naši mladi jedriličari više neće trebati gubiti vrijeme na sastavljanje i rastavljanje jedrilice, već će imati više vremena za trening. Pogotovo zimi, kad su dani kratki i hladno je. Morat će ih samo oprati i spremiti – istaknuo je Mikulandra, najavivši veliku svečanost otvaranja.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr