Grad

GRADE SE ZABAVNI SADRŽAJI I akvarij u Gruškoj luci

GRADE SE ZABAVNI SADRŽAJI I akvarij u Gruškoj luci

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić primio je danas Marinu Grčić, pročelnicu Upravnog odjela za investicije i europske fondove Grada Karlovca. Sastanku je nazočio Božidar Memed, direktor Luke Dubrovnik d.d. i Andrea Novaković, direktorica Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e.

S pročelnicom Grčić gradonačelnik Vlahušić je razgovarao o projektu gradnje akvarija u Gradu Karlovcu, koji je preko otvorenog natječaja objavljenog u Hrvatskoj određen za financiranje iz strukturnih fondova Europske unije. Naime, Grčić je jedna od voditeljica projekta slatkovodnog akvarija Karlovac- Kaquarium, prvog slatkovodnog akvarija i muzeja rijeka u Hrvatskoj, istovremeno i prvog projekta lokalne uprave i samouprave namijenjenog regionalnom razvoju. Grad Karlovac je za ovaj projekt potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije o dodjeli 36,222.282,45 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što iznosi visokih 98,7 posto od iznosa ukupne investicije. Cjelokupna vrijednost projekta je 36,691.939,28 kuna, istaknula je Grčić.

Gradonačelnik Vlahušić rekao je kako je tvrtka Luka Dubrovnik u postupku dobivanja koncesije na razdoblje od 30 godina, čime je ostvaren preduvjet realizacije projekta zabavnog sadržaja s akvarijem u gruškoj luci, sukladno UPU Gruški akvatorij, na kojem je aktivno surađivao projektantski studio „3 LHD“ koji je ujedno i autor projekta akvarija u Karlovcu. Grad Dubrovnik će intenzivno raditi na pripremi projekta kojeg će potom aplicirati na europske fondove, koristeći pozitivno iskustvo Grada Karlovca i studija „3 LHD“, a sve sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji. Partneri u projektu će biti Luka Dubrovnik d.d., DURA i Sveučilište u Dubrovniku koje će preuzeti brigu o stručnom radu akvarija.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist