Crna kronika

Građani predali 16,7 kila eksploziva

Građani predali 16,7 kila eksploziva

Građani s područja PU dubrovačko – neretvanske i prošle su godine u aklopu MUP-ove akcije ‚Manje oružja – manje tragedija’ dragovoljno predavali oružje

streljivo te minsko-eksplozivne naprave.

Predana su tako dva komada automatskog vatrenog oružja, te 113 komada rasprskavajućeg – ručne bombe – 63, mine – 10, ostalo – 40, te tri komada dugog i kratkog oružja, odnosno pištolja i revolvera. Tu su i 4 939 komada streljiva te 16,7 kila eksploziva.

Policija i ovom prilikom podsjeća građane da i dalje mogu bez vremenskih ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv osoba koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Također je važno naglasiti da građani sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti oružje.

Takvim je pristupom zagarantirana anonimnost osobe koja predaje oružje, a što je ipak važnije, sve su potencijalna opasnosti svedene na najmanju moguću mjeru.
Za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije, na broj 0800 88 92.
 

Pročitajte još

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist