Natrag
19.8.2017 05:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Gradac se namjerno zapušta kako bi tamo niknuo restoran’

23.6.2017 @ 21:57 Baldo Marunčić Grad
4;4

Podijelite:

Park Gradac je potpuno zapušten, a Zaklada ‘Park Gradac’ je u stanju mirovanja jer nemamo sugovornika. Grad Dubrovnik je preko razvojne agencije započeo projekt, ali od toga nije bilo ništa. U siječnju 2014. godine održan je jedan sastanak radne skupine kojoj je na čelu bio tadašnji zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, ali ništa se nakon toga nije dogodilo – ističe upraviteljica Zaklade ‘Park Gradac’ Aida Cvjetković u odgovoru na pitanje DuLista zašto je Park Gradac, jedan od najstarijih dubrovačkih parkova smješten u samom srcu grada pod Srđem, u potpuno derutnom i zapuštenom stanju.

Cvjetković ističe kako Zaklada na svom računu ima vrlo mala sredstva, tek oko sto tisuća kuna, što je nedostatno za ikakve ozbiljne projekte.
-To je zapravo potpuno zapušten prostor grada. Bojim se da sutra tamo ne nikne neki restoran. Vjerujem da je o tome riječ, tj. da se zbog toga koči obnova i revitalizacija parka. Ako lokalnoj samoupravi nakon toliko dugo vremena nije stalo da se jedan tako vrijedan prostor revitalizira onda iza toga vidim samo sumnjive namjere. Mi smo se borili, ali ne možete ništa napraviti na nečemu što nije vaše. Ukoliko nemate suglasnost lokalne samouprave onda vam ništa ne vrijedi projekt koji imate. Ruke su nam vezane – kaže Cvjetković.

Što nam je o uređenju ovog parka još rekla Aida Cvjetković, ali i bivši zamjenik grdaonačelnika Željko Raguž te Vrtlar potražite u tiskanom izdanju DuLista.

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana