Grad

GRAD ŽELI DIONICE Vlahušić Fižuliću zaprijetio tužbom!

GRAD ŽELI DIONICE Vlahušić Fižuliću zaprijetio tužbom!

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić zaprijetio je tužbom na račun Magmine predstečajne nagodbe zbog propuštenog roka za upis dionica. Naime, Magmina predstečajna obveza bila je omogućiti vjerovnicima upis dionica.

No, poziv za upis dionica, piše Poslovni.hr, nije objavljen preko Fine, pa se pojavila javna prijetnja tužbom za pobijanje nagodbe ako se ne nađe rješenje.

Tvrtka Goranka Fižulića stoga je odlučila dodatni rok za upis koji traje do 28. studenog. Tužbom je zapirjtio sam gradonačelnik Andro Vlahušić.

– Grad Dubrovnik s utvrđenom tražbinom od 110.670 kuna imao je pravo upisati 11.067 dionica, a kako poziv za sklapanje ugovora o unosu tražbina u temeljni kapital i upisu dionica nije bio objavljen na stranicama Fine, koje svakodnevno pratimo, Grad Dubrovnik propustio je rok – požalio se Vlahušić Poslovnom dnevniku, dodavši kako je po njemu riječ o neprihvatljivoj netransparetnosti, o čemu svjedoči i podatak što se od 595 vjerovnika pozivu odazvalo njih 69 ili 11,6%.

Fižulić pak sve demantira, ističući kako je Magma poziv objavila na ZSE i kompanijskoj stranici, a on omaškom nije objavljen i na Fini.Temeljem poziva upisano je, ističe, 164 milijuna kuna dionica, što znači da su se informirali veliki vjerovnici.
– Zbog prigovora tri manja vjerovnika, odlučili smo produžiti upis – istaknuo je Fižulić.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist