Natrag
17.8.2017 09:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Grad zapošljava 21 asistenta u nastavi

5.9.2015 @ 6:15 Dulist Grad

Podijelite:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske dodijelio je Gradu Dubrovniku 705.648,77 kuna bespovratnih sredstava za program asistenata u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju, koji se već godinama kontinuirano provodi u dubrovačkim osnovnim školama.

Svečanost dodjele ugovora održana je u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta u četvrtak, 3. rujna, a nazočila joj je zamjenica gradonačelnika i saborska zastupnica Tatjana Šimac Bonačić. Ugovore su dobitnicima uručili resorni ministar Vedran Mornar i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

U prijavi projekta i pripremi natječajne dokumentacije sudjelovala je i Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA, koja će i dalje koordinirati realizaciju cjelokupnog projekta.

Program asistenata u nastavi uspješno se već nekoliko godina provodi u svih šest dubrovačkih osnovnih škola, a za realizaciju projekta u Proračunu za 2015. osigurano je 840.000 kuna. Ukupno će biti zaposlen 21 asistent i to: dvoje u OŠ Marina Getaldića, troje u OŠ Marina Držića, devetero u OŠ Ivana Gundulića, u OŠ Lapad troje, te po dvoje u OŠ Mokošica i OŠ Antuna Masle.

– Ministarstvo je u cijelosti usvojilo našu prijavu jer smo za 21 dijete dobili 21 pomoćnika. No, mi uvijek stremimo boljem tako da je Povjerenstvo na čelu s gradonačelnikom odlučilo da će Grad Dubrovnik kao nad standard u proračunu osigurati sredstva za još sedam asistenata – izjavila je zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić.

Odlukom o financiranju na nacionalnoj razini obuhvaćeno je 40 projekata koje su prijavile jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave kao osnivači osnovnih i srednjih škola u ukupnom iznosu od 72.472.398,69 HRK bespovratnih sredstava, čime su za 2379 učenika s teškoćama osigurana 1988 pomoćnika u nastavi.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana