DuList INKultura

Grad: U Luži se otvara ‘preteča’ Muzeja filma

Grad: U Luži se otvara 'preteča' Muzeja filma

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić sa suradnicima – pročelnicom Anom Hilje, pročelnicima Igorom Deranjom i Vlahom Margaretićem, ravnateljem Kinematografa Dubrovnik Nikšom Konsuom i direktoricom TZGD-a Romanom Vlašić sastao se danas s autorima interaktivne izložbe ‘Tišina molim! Film i Grad se vole’, koja je prošle godine bila postavljena u Luži, pišu iz gradske uprave.

U suradnji autora izložbe – Kreša Glavinića, Tomislava Tepšića i Mirana Dilberovića, Grada Dubrovnika, Kinematografa i Turističke zajednice cilj je građanima i posjetiteljima na jednom mjestu prezentirati sve filmske i TV produkcije koje posebno posljednjih godina pozicioniraju Dubrovnik kao grad filma i najveći filmski studio na otvorenom.

Kako je gradonačelnik najavio još u travnju prošle godine, prilikom posjeta izložbi i susreta s autorima, postav izložbe dobit će stalno mjesto u Luži i to u okviru šireg projekta ‘Muzeja filma’. Interaktivna izložba i drugi sadržaji, čije otvaranje je najavljeno za 1. svibnja, bit će postavljeni kroz čitav prostor Luže, dok će se u kinu Sloboda prikazivati video materijali izrađeni za potrebe izložbe, ali i davati projekcije filmova. Postavljanje stalne izložbe, koja će se stalno nadograđivati eksponatima i zanimljivim sadržajima, prvi je nužan korak u formiranju ‘Muzeja filma’.

Dogovorena je i okvirna cijena pojedinačne ulaznice u iznosu od 50 kuna i 40 kuna za grupne posjete, dok će se besplatan posjet osigurati kupcima Dubrovačke kartice. Prihod od prodaje ulaznica bit će izravna prihod javne ustanove Kinematografi Dubrovnik, od kojeg se očekuje da značajno poveća financijsku samostalnost Ustanove, pišu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist