Grad

Grad se uključio u program osposobljavanja

Grad se uključio u program osposobljavanja

U Program osposobljavanja stožera za zaštitu i spašavanje, zapovjedništava civilne zaštite i vatrogasnih zapovjedništava ovog se tjedna priključio i Grad Dubrovnik.

Članovi stožera i zapovjedništava u četvrtak su se okupili u prostorijama gradskog kotara Montovjerna gdje im se uvodno obratila pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Anita Burić, kao zamjenica načelnika Stožera za zaštitu i spašavanje Grada Dubrovnika.

Dvodnevnim je osposobljavanjem članove stožera, zapovjedništva civilne zaštite, kao i vatrogasnog zapovjedništva, trebalo upoznati sa sustavom zaštite i spašavanja, obvezama i zadaćama odgovornih osoba u JLP(R)S, stožernim upravljanjem u kriznim događajima, psiho-socijalnim aspektima ponašanja u katastrofama i studijom slučaja, te su mogli naučiti nešto i o odnosima s javnošću u kriznim situacijama. Na kraju teorijskog dijela svoje su usvojeno znanje imali priliku pokazati u simulacijskoj vježbi temeljenoj na zamišljenom scenariju razornog potresa na širem području grada.

Radi se o programu osposobljavanja svih razina operativnih snaga za zaštitu i spašavanje koji je pripremila Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a koji za područje Dubrovačko-neretvanske županije na terenu provode službenici Područnog ureda za zaštitu i spašavanje (PUZS) Dubrovnik – voditeljica Odjela preventivnih i planskih poslova Ana Kordić, te viši stručni savjetnik za prevenciju i planiranje Andija Raič.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist