Crna kronika

Grad Ragužu ukinuo dozvolu za gradnju u sezoni, a Sud zabranio izvođenje radova

Grad Ragužu ukinuo dozvolu za gradnju u sezoni, a Sud zabranio izvođenje radova

Općinski sud u Dubrovniku odredio je danas privremenu mjeru zabrane izvođenja daljnjih radova na rekonstrukciji krovišta kuće u vlasništvu tvrtke Stan d.d. Vinka Raguža, zbog kojih je, podsjetimo, jutros došlo i do incidenta, intervencije Policije te posjete Traumatologiji i Vili Palmi.

Sud je privremenu mjeru izdao radi zaštite prava i naknade štete susjede Marite Kisić Kamić, koja se gradnji protivi tvrdeći (a s čim se složio i sud) kako će krov s kupama kanalicama promijeniti dosadašnji sustav odvodnje, jer dolazi u razinu prozora njenog magazina.

Ukoliko Raguž ne postupi po sudskoj odluci bit će novčano kažnjen s 5 tisuća kuna, a njegova tvrtka Stan d.d. s 30 tisuća kuna, dok će se privremena mjera provesti ovrhom.

Inače, prema saznanjima DuLista, Raguž je još u srpnju 2015. i siječnju 2016. godine odbio postupiti po rješenjima građevinske inspekcije o zaustavljanju i zabrani radova, a zbog čega mu je izrečena i novčana kazna.

Iako je u današnjem telefonskom razgovoru za DuList tvrdio kako ima dozvolu Grada Dubrovnika za rad u ljetnim mjesecima od 8 do 15 sati, saznajemo kako mu je rješenje (koje jest izdano 19. srpnja) ukinuto 25. srpnja, nakon što je susjed Feliks Kamić obavijestio Grad Dubrovnik o novim činjenicama, odnosno već spomenutim zabranama Građevinske inspekcije.

To ga ipak nije spriječilo da normalno nastavi s radovima pokrivanja krovišta.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist