Grad

GRAD PROTIV NAGIH SLIKA ‘Izradit ćemo akt kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja!’

GRAD PROTIV NAGIH SLIKA 'Izradit ćemo akt kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja!'

Gradska uprava oštro osuđuje nedavni slučaj snimanja fotografija u jednoj dubrovačkoj crkvi, a koji je izazvao veliku polemiku u javnosti.

Prenosimo njihovu izjavu!

Kako bismo uveli jasna pravila ponašanja pa i spriječili neželjene situacije Grad Dubrovnik je krajem prošle godine pristupio izradi Prijedloga Pravilnika o snimanju na javnim površinama i prostorima kojima gospodari Grad Dubrovnik. Pravilnik je u završnoj fazi izrade i isti će se po završetku uputiti Gradskom vijeću na raspravu i donošenje.

Pravilnikom će se detaljno urediti postupak davanja u zakup i na drugo korištenje javnih površina i prostora kojima upravlja Grad Dubrovnika za potrebe snimanja filmova, serija, televizijskih emisija, komercijalnih fotografija i slično.

– Oštro osuđujemo neprimjereno fotografiranje u vjerskim objektima. Poštujući umjetničke slobode i slobode izražavanja držimo neprihvatljivim da se u pojedinim slučajevima iste pokušavaju materijalizirati vrijeđanjem drugog i drugačijeg. Kada je u pitanju filmska/TV produkcija i proizvodnja srodnih sadržaja nepostojanje gradskih odluka koje će jasno definirati način korištenja javnim površinama i gradskim prostorima odavno smo prepoznali kao problem. Zbog toga smo pristupili izradi akta kojim ćemo postaviti jasna pravila ponašanja osiguravajući dignitet Grada kao mjesta iznimne povijesne baštine, grada slobode i međusobnog uvažavanja – rekao je gradonačelnik Mato Franković dodajući kako je ovaj slučaj pokazao i da Dubrovačka biskupija treba razmotriti uvođenje prihvatljivog oblika nadzora i zaštite vlastitih prostora.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist