Grad

GRAD PO ZIMI U FONTANI ‘Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan’

GRAD PO ZIMI U FONTANI 'Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan'

Nakon vrlo uspješne izložbe sa samo jednom umjetničkom slikom koja je prije nekoliko dana spontano održana u znanom okupljalištu čeljadi Grada kafiću – betuli „Fontana“ u Ulici između polača, koja je trajala tek nekoliko sati, prihvaćena je inicijativa grupe redovnih posjetitelja da se slična događanja nastave u sklopu upravo najavljenog programa „Grad po zimi“.
Tom prigodom na jednom od vanjskih stolova „Fontane“ u navedenoj ulici izložena je slika „Otok prvog dana“ gospara Tomislava Šuljka, kao početak programa „Grad po zimi“ koji će ponuditi razna događanja u ove hladne jesenjo – zimke dane, kad je Grad prazan i „samo naš“, kako bi rekli posjetitelji ovog znanog okupljališta. Neočekivana i nenajavljena izložba izazvala je oduševljenje naših sugrađana, posebno sugrađanki, slučajnih prolaznika, posebno prolaznica, te ponajviše redovnih gostiju „Fontane“. Ponajviše zbog naziva slike, jer „Fontana“ je, kako je dobro znano, zadnji „otok“, zadnja betula koja okuplja domaću čeljad. Stoga je odlučeno kako se ovaj program svakako treba nastaviti i održavati tijekom zimskih mjeseci, sve do povratka naših dragih turista. Jer, kako se čuje u „Fontani“, kad su već postavljene ove snježne kućice, te se od njih ne može normalno u đir Stradunom, ostaju nam za đr sporedne ulice koje vode do „Fonatne“ i posjete programu „Grad po zimi“.
Tako se naredna izložba nazvana „Jedna betula, jedan umjetnik, jedan rad, jedan dan“ nastavlja u petak 27. studenog otvaranjem izložbe sa samo jednom slikom našeg dragog sugrađanina gospara Miša Baričevića, koju će točno u deset ujutro prigdnim riječima otvoriti gospar Tomislav Šuljak. Baričevićev rad biti će izložen tog dana do jedan popodne, zatim će biti postavljen u unutrašnjost „Fontane“, te iznova otvoren vanka za posjetitelje dan iza, u subotu, opet u deset izjutra do jedan poslije podne. Po najavama inicijativnog odbora programa „Grad po zimi“ narednog petka i subote svoj rad izložiti će gospar Joško Škerlj, a iza njega, redovno svakog petka i subote netko od dubrovačkih slikara. Svakako, očekuje se kako će ovaj program unijeti živost i radost dubrovačkom puku u ove zimske dane.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist