Grad

GRAD OSNIVA TVRTKU Tko će upravljati Lazaretima?

Lazareti

Grad Dubrovnik planira stvoriti novu javnu instituciju za upravljanje spomeničkim kompleksom Lazareti. O tome će se raspraviti na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak 3. studenog 2016.

Plan upravljanja spomeničkim kompleksom Lazareti 2016.-2020., koji je za Grad Dubrovnik izradio Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba, predlaže osnivanje javne zaklade, javne ustanove ili javnog trgovačkog društva zaduženog za upravljanje Lazaretima.

Pretpostavljeni troškovi osnivanja novog upravljačkog tijela koje će Grad snositi kreću se od 7.707 kuna za javnu zakladu, 3.700 kuna za javnu ustanovu, odnosno nešto više od 24 tisuće kuna za javno trgovačko društvo.

Procjenjuje se da će trošak novih devet zaposlenika, većinom s visokom stručnom spremom, Grad koštati oko 70 tisuća kuna na mjesečnoj, odnosno nešto više od 845 tisuća kuna na godišnjoj razini. Bruto plaće glavnog koordinatora/ice, voditelja/ice umjetničkog programa i voditelja/ice iznosile bi oko 11 tisuća kuna.

Prihodi koje bi Grad ubirao od potencijalne komercijalizacije Lazareta pretpostavljeni su u odnosu na dva moguća scenarija stavljanja tog spomeničkog prostora u najam. Procjenjuje se kako bi polovično (50-postotno) iznajmljivanje Lazareta donijelo oko 210 tisuća kuna neto prihoda, dok bi potpuno (100-postotno) iznajmljivanje donijelo nešto više od 1,2 milijuna kuna neto prihoda.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist