Grad

GRAD O IZJAVI DENISA ORLIĆA ‘Gradonačelnikov prijedlog Buliću u skladu je sa Zakonom’

Andro Vlahušić - Zračni most

Grad Dubrovnik uputio je medijima reagiranje na izjave predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine Denisa Orlića. Sve vezano za Vlahušićev dopis Niku Buliću, predsjedniku Pregovaračkog tima radnog tijela Gradskog vijeća za pregovore s DPDS-om.

– Nastavno na medijske istupe predsjednika DPDS-a Denisa Orlića koji svjesno obmanjuje javnost, i to ne prvi put, zbog točnog informiranja javnosti želimo još jednom iznijeti sljedeće činjenice. Prijedlog koji je od strane gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića upućen Pregovaračkom timu radnog tijela Gradskog vijeća za pregovore sa DPDS-om u potpunosti je usklađen sa Zakonom o porezu na dodanu vrijednost i službenim očitovanjem Porezne uprave Središnjeg ureda i Ministarstva kulture i stoga nema govora o nikakvoj utaji poreza.

Prema istom prijedlogu, u slučaju da Grad Dubrovnik preuzme upravljanje zidinama i naplaćivanje ulaznica putem svoje ustanove u kulturi kojoj je osnivač, bio bi oslobođen plaćanja PDV-a sukladno Zakonu o PDV-u, čl.39. st.1.n u kojem je jasno propisano da su „PDV-a oslobođene usluge u kulturi i s njima usko povezane isporuke dobara koje obavljaju ustanove u kulturi, tijela s javnim ovlastima ili druge pravne osobe u kulturi.“

Usluge posjete objektima kulturno-spomeničke baštine u vlasništvu Grada Dubrovnika smatraju se uslugama u kulturi, a vlasnik kulturnog dobra obvezan je omogućiti dostupnost kulturnog dobra javnosti kroz posjet, odnosno razgledavanje kulturnih dobara, sukladno čl. 20. Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara – ističe se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist