Grad

GRAD JAVLJA Koncerti na Orsuli već ovo ljeto, u planu širenje amfiteatra

GRAD JAVLJA Koncerti na Orsuli već ovo ljeto, u planu širenje amfiteatra

Dva Andra, Vidak i Vlahušić te Mario Tevšić sjeli su za isti stol radi budućnosti glazbenog festivala na Orsuli. Naime, kako javljaju iz Grada Dubrovnika, gradonačelnik Andro Vlahušić sastao se danas s predsjednikom udruge Ambient Croatia Androm Vidakom i ravnateljem JU Rezervat Lokrum Mariom Tevšićem, a razgovaralo se i o ulaganjima, prvenstveno u izgradnju amfiteatra kapaciteta 1000 ljudi, te razvoju daljnje međusobne suradnje.

Iz Grada Dubrovnika dalje javljaju kako je u pripremi Zaključak kojim će se sukladno Odluci o gospodarenju nekretninama upravljanje parkom Osrula kao parkom u vlasništvu Grada Dubrovnika ustupiti JU Rezervat Lokrum, a u svrhu održavanja glazbenih i drugih kulturnih događanja za što je ova javna ustanova registrirana.

-Kako je već ranije istaknuto, u ovom segmentu, posebno logističkom i produkcijskom, nastavit će se suradnja s udrugom Ambient Croatia i gospodinom Androm Vidakom uvažavajući njegov višegodišnji predani angažman u kreiranju prepoznatog sadržaja na ovom jedinstvenom lokalitetu.

Prema izričitoj želji gradonačelnika, a u svrhu održavanja kontinuiteta glazbenih nastupa na ovoj lokaciji, dogovoreno je da će se tijekom ovog ljeta na Orsuli prirediti nekoliko koncerata. Za iduću sezonu pažljivo će se krenuti u zajedničko pripremanje programa, vodeći računa o senzibilitetu lokaliteta, a glazbena događanja paralelno će se odvijati na Lokrumu i Orsuli. Također, Grad Dubrovnik raspisat će javni arhitektonsko-urbanistički natječaj za uređenje parka – ističu iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist