Grad

Grad i tvrtka CIAN o temi eko brodice čistača mora

Grad i tvrtka CIAN o temi eko brodice čistača mora
Gradonačelnik Mato Franković i privremena pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Jelena Lončarić održali su u srijedu sastanak s direktorom splitske tvrtke CIAN d.o.o. Petrom Bojićem i suradnicima na temu eko brodice ove tvrtke koja se koristi u slučaju izvanrednih onečišćenja na moru.

Na sastanku su razmatrani modeli nastavaka suradnje s obzirom na to da 1. siječnja 2018. godine ističe postojeći Ugovor o namjeri i korištenju brodice čistača mora u čijem sufinanciranju uz Grad Dubrovnik sudjeluju Lučka uprava Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanske županija, kako javljaju iz gradske uprave.

Franković je iskazao spremnost Grada Dubrovnika za daljnjim angažmanom u sufinanciranju predmetne usluge. Sudionike sastanka izvijestio je i o namjeri nabavke polivalentnog plovila u suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci, a koje bi se prvenstveno koristilo za akcije vatrogasne postrojbe na moru, ali i kod promptnih intervencija u slučaju onečišćenja mora. Investicija se planira provesti u 2018. godini.

Sastanku su u ime Dubrovačko-neretvanske županije nazočile zamjenica župana Žaklina Marević  sa suradnicima te Hrvoje Kulušić, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik zadužen za operativu, razvoj i održavanje.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist