Grad

Grad i Excelsa nekretnine „približili stavove“ oko žičare

Žičara

U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u Zagrebu održan je sastanak na temu žičare za prijevoz osoba Dubrovnik-Srđ.

Vlasnik dubrovačke žičare, tvrtka Excelsa nekretnine, rečeno je, želi plaćati koncesijsku naknadu, ali je prethodno potrebno definirati određene tehničke detalje.

Kako bi se stavovi dvaju strana dalje približili razgovori će se nastaviti ubrzanim tempom, nakon čega će se usuglašeni prijedlog uputiti na Gradsko vijeće.

Gradonačelnik Andro Vlahušić razgovor pred predstavnicima ministarstava i državne agencije ocijenio je kao plodonosan i konstruktivan.

Sastankom na Prisavlju koordinirao je pomoćnik ministra Dan Simonić. Ispred Grada Dubrovnika uz gradonačelnika Andra Vlahušića nazočili su mu gradski pravnik Dario Obradović i ovlašteni sudski vještak Romano Dedović, a sa strane vlasnika dubrovačke žičare direktor tvrtke Excelsa nekretnine d.d. Anto Rusković , ali i Davor Lukšić ispred grupacije Lukšić. Osim njih, sastanak su pratili i ovlašteni predstavnici Ministarstva financija i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Podsjetimo, dopisom od 15. rujna Grad Dubrovnik je od državnih tijela, prvenstveno resornog ministarstva, zatražio upute o daljnjem postupanju, budući da tvrtka Excelsa nekretnine d.d. nije sukladno odredbama Zakona o žičarama za prijevoz osoba podnijela zahtjev za izdavanjem koncesije.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist