Grad

Grad Dubrovnik: Ministarstvo potvrdilo Pušićevu odluku

Grad Dubrovnik: Ministarstvo potvrdilo Pušićevu odluku

Ministarstvo uprave Republike Hrvatske potvrdilo je Oluku predstojnika Ureda državne uprave u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Balda Pušića od 7. kolovoza kojom je obustavljen od primjene članak 6. Statutarne odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Dubrovnika, donesena na 5. sjednici Gradskog vijeća od 30. lipnja 2015. godine, pišu iz Grada Dubrovnika.

U zaključku odluke Ministarstva od 27. kolovoza, koju potpisuje ministar Arsen Bauk, ističe se kako se statutom jedinice lokalne samouprave, kao propisom nižeg ranga od zakona, ovlasti predstavničkog i izvršnog tijela ne mogu uređivati drugačije nego što su uređene zakonom.

Člankom 6. Odluke o izmjenama i dopunama Statuta Grada Dubrovnika proširene su ovlasti Gradskog vijeća na način koji je protivan i nesuglasan s odredbama članka 35. i 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te je Ministarstvo uprave utvrdilo neusklađenost navedenog članka te potvrdilo prethodno donesenu odluku predstojnika Pušića o obustavi od primjene istog, zaključuju iz Grada.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović