Grad

Grad Dubrovnik izdvojit će 150 000 kuna za pomoć izbjeglicama

Grad Dubrovnik izdvojit će 150 000 kuna za pomoć izbjeglicama

Grad Dubrovnik pružit će potporu i osigurati 150 tisuća kuna iz proračunske rezerve za pomoć izbjeglicama na području Republike Hrvatske.

Dogovoreno je to na sastanku o pomoći izbjeglicama na kojem su sudjelovali gradonačelnik Andro Vlahušić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik Živko Šimunović i ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije Sanja Šanje.

Na sastanku je usuglašen zajednički stav kako je nacionalnom Crvenom križu i drugim institucijama potrebno pružiti financijsku pomoć za rješavanje izbjegličke krize na sjeveru Hrvatske, sukladno proračunskim mogućnostima.

– Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako je riječ o ozbiljnom nacionalnom i sigurnosnom pitanju koji koordinira Vlada Republike Hrvatske. Naglasio je kako Dubrovčani imaju iskustvo izbjeglištva i progonstva, te kako je ljudski i moralno pružiti potrebnu pomoć – ističu iz Gradske uprave.

– Gradska organizacija staviti svoj interventni tim na raspolaganje ako za to bude potrebe – rekao je ravnatelj Crvenog križa Dubrovnik Živko Šimunović.

Zaključeno je kako je potrebno usklađeno djelovati, u koordinaciji s nacionalnim organizacijama koje aktivno rade i prate stanje na terenu.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist