Zanimljivosti

Grad: Dogodila se “povremena devastacija”

Grad: Dogodila se "povremena devastacija"

Igralište na javnoj garaži, kojemu je ovo tek treća godina što je u uporabi gotovo je u potpunosti devastirano.

A o njemu skrbi Grad Dubrovnik. Polomljene su klupe na tribinama, na više je mjesta pokidana žičana ograda koja potencijalno može predstavljati opasnost za djecu, korisnike ovog igrališta, nema rasvjete budući da je rasvjetni stup izgorio prilikom montiranja klizališta… Na sve to upozorili su nas roditelji djece koja gravitiraju ovom igralištu, a o čemu prvi pišemo u jutrošnjem tiskanom izdanju.

Roditelji su se zbog ovakvog stanja zapitali je li igralište uopće uvršteno u plan održavanja, jer prema njihovim saznanjima, o njemu nitko ne skrbi, radnici Čistoće ga mimoilaze, a isto je i s nužnim popravcima koji u Gradu uopće nisu evidentirani.

Tragom tih informacija, ali i stanja samog igrališta, što smo zabilježili i na fotografijama, upitali smo gradsku upravu kada će se pristupiti njegovom uređenju. Ali pitanja smo uputili i Midia Grupi budući da je nekoliko puta reagirala s usmenim i pismenim zamolbama prema Gradu Dubrovniku upravo zbog ovog problema.
 
Kako nam je odgovoreno iz Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo za sanacije šteta na igralištima Grad Dubrovnik je sklopio okvirni sporazum s tvrtkom Tehnogradnja na razdoblje od dvije godine. Suprotno tvrdnjama roditelja, ali i stanju 'na terenu' iz Grada poručuju kako je igralište na javnoj garaži jedno od gradskih igrališta te se shodno tome održava.

– Do sada su mijenjani koševi i postavljena je dodatna ograda s jedne strane igrališta te sanirano jedno puknuće ograde. Nažalost, kao i na drugim igralištima događaju se povremene devastacije koje nastojimo promptno sanirati i igralište dovesti u prvobitno stanje. Na isti način će se kroz program održavanja popraviti uočena nova oštećenja na Ilijinoj glavici u skorom roku. Zbog uočenih nedostataka, a sa željom da se sva igrališta zbog još učinkovitijeg održavanja čistoće, hortikulturnog uređenja i ispravnosti opreme, upravljanje i održavanje se planira povjeriti jednom od gradskih komunalnih društava, koje će nastaviti suradnju s gradskim nadležnim upravnim odjelima – odgovaraju iz gradske uprave.

Iz Midia Grupe pak ističu kako je igralište u posjedu Grada, no ipak su zbog devastacije upozorili gradsku upravu. Midia Grupu smo pitali hoće li potaknuti rješavanje ovog problema, je li već nešto učinjeno te na koji način misle da bi se igralištem trebalo upravljati, odnosno što bi sve trebalo napraviti kako bi se zaštitila ova imovina? Iako naglašavaju kako je igralište isključivo u vlasništvu Grada, te kako se nemaju pravo miješati, ipak su reagirali.

– Primijetivši određene propuste u održavanju navedenih sadržaja nekoliko puta smo reagirali s usmenim i pismenih zamolbama prema Gradu Dubrovniku da se isto što hitnije riješi kako ne bi utjecalo na sigurnost svih korisnika (posebice djece) kompletnog projekta Ilijine Glavice. Posljednji dopis s predmetnom zamolbom uputili smo Gradu Dubrovniku 31. kolovoza 2011. godine – ističe dalje Silov. A na pitanje na koji način Midia Grupa smatra da bi trebalo upravljati igralištem dogovara:

– Smatramo općenito da se s takvim i sličnim visokovrijednim sadržajima treba upravljati savjesno, pažnjom dobrog gospodarstvenika te u skladu s važećim propisima i pravilima struke. Međunarodna je praksa da ukoliko određeno društvo ili institucija nemaju potrebno znanje ili iskustvo upravljanja istim da se isto povjeri stručnom upravljačkom društvu, međutim ponavljamo da nismo u prilici komentirati i suditi oko kompetencije Grada Dubrovnika vezano uz predmetne sadržaje te samo možemo ponoviti našu nadu da će se navedena otvorena pitanja što prije i što profesionalnije riješiti na korist svih korisnika navedenih sadržaja – zaključili su iz Midia Grupe.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju duLista.
 

Pročitajte još

[FOTO] EDUKACIJSKI PROGRAM Učenici OŠ Mokošica postali ‘Mladi istraživači mora’

Dulist

DAN JE PLANETA ZEMLJE Ovo je naš dom

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist