DuList IN

„GRAD BEZ KRIMINALA“ Dubrovnik među šest najsigurnijih odredišta na svijetu!

„GRAD BEZ KRIMINALA“ Dubrovnik među šest najsigurnijih odredišta na svijetu!

Američki internetski portal Wall Street Cheat Sheet objavio je listu šest svjetskih najsigurnijih gradova za posjetiti, a na njoj se našao i Dubrovnik.

– Prelijepi Dubrovnik, ‘Biser Jadrana’, smjestio se na treće mjesto TripAdvisorove liste najsigurnijih gradova svijeta. Turisti ga posjećuju zbog žalastih plaža i fantastične arhitekture. Stopa kriminala u gradu je vrlo niska kad se uspoređuje sa zapadnoeuropskim i američkim standardima, a sitni kriminal gotovo da i ne postoji – piše u svom članku novinarka Catherine Northington.

Uz Dubrovnik, na listi su još redom danska prijestolnica Kopenhagen, Tokio u Japanu, glavni grad Islanda Reykjavik, azijska grad-država Singapur i nizozemski Amsterdam.

– Kad planirate putovanje, jedan od najbitnijih faktora o kojem morate razmisliti jest vaša sigurnost. Stopa kriminaliteta široko se razlikuje od destinacije do destinacije i uvijek je važno imati na umu sve rizike na koje biste mogli naići u svakoj od destinacija. Šest gradova s liste zauzeli su najviše mjesto u kriteriju sigurnosti. Održali su nisku stopu kriminaliteta, dok su neki dohvatili vrh i u pogledu čistoće i prijateljske atmosfere. Oni su najsigurniji od svih na vašim putovanjima. Ipak, znajući i to, potrebno je uvijek biti na oprezu od nepoznatih područja – ističe Northington.

Cijeli tekst članka možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist