Hrvatska

Grabar Kitarović na Festi: Energetika mora ostati u hrvatskim rukama

Grabar Kitarović na Festi: Energetika mora ostati u hrvatskim rukama

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarovic rekla je u petak u Dubrovniku kako energetika mora ostati u hrvatskim rukama, no po kojem modelu bi se radila renacionalizacija Ine nije htjela komentirati, a istaknula je kako smatra da su priče o vojnom roku preuranjene.

– Ne bi se izjašnjavala sad o modelima a energetika mora biti u hrvatskim rukama. Treba provesti javnu raspravu i vidjeti što kažu stručnjaci, a ja ću podržati Vladu – rekla je Grabar Kitarović koja je na novinarski upit priče o vojnom roku nazvala preuranjenim.
– Ne bih to zvala vojni rok. Prema mom shvaćanju riječ je o nekoliko tjedana u kojima bi se mladići i djevojke naučili kako reagirati u hitnom situacijama. To je iznimno bitno jer smo u Domovinskom ratu imali ljude koji se znali zaštiti i zaštititi druge – rekla je i dalje odgovorila kako je njezin suprug bio u vojsci.

Upitana je li joj neugodno zbog suradnje s tvrtkom “Napredni modeli” u kampanji, a čiji su čelni ljudi uhićeni u nedavnoj akciji Uskoka i Pnuskoka, predsjednica je odgovorila kako je ta agencija u njezinoj kampanji napravila dobar posao.
– Ne znam kako je agencija izabrana. Nije mi neugodno što smo surađivali u kampanji. Mediji su mi predviđali da nemam šanse i dobar dio posla je napravljen preko društvenih mreža. Neugodno mi je to što se to sada događa oko te firme, ali oni su u kampanji napravili dobar posao – rekla je.

Upitana može li potencijalni sukob interesa guvernera HNB- a Borisa Vujcica zbog njegovog nedavnog putovanja u Kitzbühel ugroziti neovisnot HNB-a, Grabar Kitarovic je rekla kako HNB svakako mora ostati neovisna.

– Svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja i ne bih špekulirala o tome – rekla je Grabar Kitarović.

Pročitajte još

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist

ČEŠLJAJU SE LAŽNA BOLOVANJA Pacijentima ništa, liječnicima kazne čak i otkazi!

Ivana Mijić Vulinović