Hrvatska

GOTOVINA: Nitko nema moju podršku u utrci za Pantovčak!

General Ante Gotovina

Nijednom predsjedničkom kandidatu neću dati svoju podršku, građani su tu da izaberu sami’, rekao je novinarima u subotu na proslavi obljetnice 72. bojne Vojne policije HV-a general Ante Gotovina, javlja Zadarski.hr

Novinarski upit na tu temu stigao je nakon što se na proslavi pojavila i HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović, praćena zadarskim HDZ-ovim dužnosnicima.

Iako se ranije spekuliralo o eventualnoj Gotovininoj podršci HDZ-ovoj kandidatkinji, na današnjoj proslavi većeg kontakta između Gotovine i Kolinde Grabar Kitarović nije bilo. Jedini kontakt između generala i Grabar Kitarović bio je kratak protokolarni pozdrav dok je Gotovina išao na pozornicu održati govor.

Kolinda Grabar Kitarović od Gotovine je bila udaljena pet-šest stolica, a pored generala sjedio je jedan od njegovih bliskih prijatelja, ministar obrane Ante Kotromanović, neposredno spomenuvši pojavu HDZ-ove kandidatkinje obraćajući se bivšim borcima 72. bojne Vojne policije.

‘Ovo je vaš dan i nitko vam ga ne može pokvarit’!’, rekao je Kotromanović, aludirajući na nazočnost predsjedničke kandidatkinje druge političke opcije od one kojoj on pripada. Kasnije je novinarima tu aluziju i potvrdio:

‘Da, predsjednička kandidatkinja je uzurpirala ovu proslavu’, bio je rezolutan Kotromanović.

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist