Crna kronika

GOSPODARSKI KRIMINALITET Državu oštetio za 890 tisuća kuna

Novac

Pedesetdevetogodišnjak, odgovorna osoba trgovačkog društva iz Dubrovnika, osumnjičen je za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta kada je trgovačko društvo i Državni proračun RH oštetio za iznos od gotovo 890 tisuća kuna.

Kako ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, osumnjičeni je od početka do kraja 2011. godine u vrijeme trajne blokade žiro računa trgovačkog društva, s ciljem izbjegavanja obveze plaćanja poreza na dobit i poreza na dodanu vrijednost, s drugim trgovačkim društvom sklopio šest ugovora o cesijama. Temeljem njih, trgovačko društvo uplatilo je svoja dugovanja na račune drugih fizičkih i pravnih osoba premda te osobe nisu bili vjerovnici trgovačkog društva iz Dubrovnika. Tako uplaćen novac, imovinu trgovačkog društva je protuzakonito zadržao za sebe osobno.

Također se sumnjiči da je u navedene ugovore unio neistinite podatke o vjerovnicima te ih potom u knjigovodstvu spomenutog trgovačkog društva upotrijebio kao istinite.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela utaja poreza ili carine, zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih  knjiga policija je protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku podnijela kaznenu prijavu.

Pročitajte još

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist