GradPolitika

GORUĆE PITANJE U DUBROVNIKU Kojom je glavom Raguž mislio kad je bubnuo sramotnu izjavu o svojoj ženidbi?!

GORUĆE PITANJE U DUBROVNIKU Kojom je glavom Raguž mislio kad je bubnuo sramotnu izjavu o svojoj ženidbi?!

Sjednice Gradskog vijeća ne prestaju zadivljavati. Svaki put kad javnost promisli da je vidjela baš sve, bilo gradski vijećnici ili pak gradska uprava ih podsjeti kako mjesta opuštanju apsolutno nema. Ništa različito nije bilo ni ponedjeljak kada je udareno zasada potpuno novo dno dna. Sjednice su davno prestale biti forum donošenja konstruktivnih odluka, a postale oruđe promidžbe pred izbore, ma koji god oni bili i koliko god daleko bili, no sjednica u ponedjeljak donijela je nešto ipak neviđeno. Da bi pljuvanje izašlo iz sfere političke arene u duboko osobnu pobrinuo se zamjenik gradonačelnika Željko Raguž.

Kojom glavom tko misli?
Rasprava o Prijedlogu plana održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Dubrovnika u 2016. godini pretvorila se u nešto najgadnije što je dubrovačka javnost imala priliku vidjeti u dugo vremena.
Naime, nakon što je priča očekivano skrenula na temu tko je asfaltirao komad ceste u Trstenom, HDZ ili pak gradska uprava, Raguž je ustvrdio kako Potrebica želi biti predsjednik GO HDZ-a, a optužio je tu stranku da nisu donijeli nijedan prijedlog koji bi donio novac, nego da su takve projekte još i opstruirali.
Potrebica mu je na to repetirao kako ‘on bolje od njega zna kako se uzima novac, no kako to nije tema na Gradskom vijeću’.
– Htjeli ste nam podmetnuti osam i pol milijuna kuna, a da ne znamo u što idu. Stavili ste ih u opisne stavke, osam milijuna kuna na sramotne dvije stranice – rekao je Potrebica te naglasio kako neće biti kandidat za predsjednika HDZ-a.
Ovakva retorika razljutila je dovoljno zamjenika gradonačelnika da je u potpunosti izgubio kompas i krenuo u napad na Potrebicu na vrlo osobnoj, sramotnoj a u slučaju da njegove tvrdnje nisu točne, kao što ističe Potrebica, i zaista gotovo kriminalnoj razini.
-Moj otac je bar svojim rukama stvorio sve. Možete li vi to za sebe reći to i za mjesto gdje danas živite. Ja živim u vlastitom stanu, ako ga budem kupio nekada, a vjerojatno ću ga kupiti jer zašto mladi čovjek od 33 godine ne bi razmišljao o svome stanu? Hvala Bogu i kad sam se ženio, oženio sam jedinicu pa osim jednom razmišljao sam i drugom glavom. Možete li vi to danas danas reći? Hoćemo li o računima i vašem stanu, je li ikada isplaćen? – krenuo je u nabrajanje Raguž očigledno potpuno nesvjestan činjenice da je javnosti sasvim svejedno kojom je on glavom razmišljao kada se ženio, ali bi vjerojatno voljeli znati kojom glavom je razmišljao kada je takvo nešto izgovorio pred kamerama?!
No nije Raguž stao na tome, pa je brže bolje Potrebicu optužio i za mijenjanje Statuta kako bi mogao ostati na čelu Studentskog centra i treći mandat.
-Vi ste jedini koji je tamo tri manadata, a svugdje u Hrvatskoj su do dva manadata. Jeste li mijenjali Statut? Znam da sam vam ovim pogoršao šansu za izbore u GO HDZ-a, ali kad idete na Raguža puškom dobijete nazad tenkom – poentirao je samozadovoljno Raguž.
Potrebica je sve njegove tvrdnje demantirao, a rekao je i kako je spreman podnijeti ostavku na mjesto vijećnika ‘ako se pokaže da su on ili Upravno vijeće Studentskog centra mijenjali Statut’. U slučaju optužbi na račun njegovog oca Potrebica je istaknuo kako ga je zamjenik gradonačelnika oklevetao.
-To graniči s kriminalom. Ja bih vas pozvao da se obratite državnim institucijama i moga oca prijavite da je uselio u stan koji nije platio. Ja sam u stanu koji je kupio otac, postoje računi, postoji ugovor. Ako imate neke argumente, mog oca istu sekundu prijavite Državnom odvjetništvu – rekao je Potrebica.

Vrijedi istaknuti kako na ovakve sramotne izjave nije reagirala ni oporba, ni vladajući, a bome od njih se nije ogradio ni gradonačelnik Vlahušić.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist