Grad

Goričani ljuti: Želimo autobusne linije iza 20 sati!

Goričani ljuti: Želimo autobusne linije iza 20 sati!

– Jednostavno nam treba više linija. Nije dovoljno ovih par koje imamo jer se i ja želim nekada zaputiti na koncert ili na otvaranje Igara, ali nemam kako ni doći, a kamoli vratiti se – riječi su kojima se u redakciju DuLista obratila jedna naša starija sugrađanka koja živi na Gorici.

Njezine želje i potrebe su blago rečeno skromne, ona se želi moći ukrcati na autobus i navečer se zaputiti do Grada. Zahtjev valjda normalan i opravdan u najbogatijem gradu u Hrvatskoj, no čak i letimičnim pogledom na važeći raspored autobusnih linija, jasno je da je to stanovnicima tog dijela Grada nemoguće. Naime posljednji autobus radnim danom vozi do 20 sati, a subotom, vjerovali ili ne u 13 i 30.
-Ovo je totalna nebriga o građanima. Po meni je ovo sramota za Dubrovnik – požalila nam se 74-godišnja stanovnica Gorice, koja je ogorčena redom vožnje Liberatasovih autobus u ovom naselju. Ističe kako je zadnji autobus u 20 sati navečer radnim danom, subotom do ure popodne, a nedjeljom ga uopće nema. Zbog toga primjerice ne može ovo ljeti ići na Dubrovačke ljetne igre, koje voli i rado posjećuje.
– Imam 74 godine, ali imam naviku ići primjerice na koncerte. No ne mogu kad je zadnji autobus u 20 sati, a Ljetne igre počinju u 21.30. Kako ću uvečer s Vojnovića doma do Gorice, znate li koliki je to meni put? Pošla bih nedjeljom i na kupanje, a i spenzu treba vući od Vojnovića po ovoj vrućini – žali se ova gospođa, koja smatra kako bi preko Gorice barem jedan autobus mogao proći u večenjim satima kako bi se građani mogli s izvedbi Igara vratiti doma.
– Jedan autobus da ne mogu kupiti, a zarađuju dovoljno – zaključila je ona.

Deranja: Znamo, ali nema stanovnika
Ovog problema čini se svjestan je i direktor Libertasa Đuro Deranja. Na naš upit je odgovorio kako su i oni imali kontakte s nezadovoljnim stanovnicima Gorice.
-Pojedinačni zahtjevi za boljim povezivanjem Gorice su stigli i do nas, ali prema nama dostupnim podacima o broju putnika na liniji nameće se zaključak da ne postoji opravdanost za uvođenjem dodatnih polazaka – kaže direktor Libertasa Đuro Deranja te dodaje kako proces uvođenja novih linija mora doći drugačijim kanalima.
-Proceduralno bi postupak trebali inicirati predstavnici gradskog kotara, ishoditi odobrenje gradske uprave nakon čega bi mi krenuli u realizaciju izmjene voznog reda – ističe Deranja.
Do regiranja Gradskog kotara ili pak inicijative gradske uprave žiteljima Gorice ostaje tek se nadati da ih noge neće izdati tijekom noći ili vrućeg dana. Vjerojatno će im u tim trenutcima biti velika utjeha znati kako broj putnika ne opravdava dodatne linije iza 20 sati, skretanje ‘četvorke’ jednom ili dva puta dnevno, ili ijednu liniju tijekom vikenda.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist