Grad

Goran Violić izgubio bitku za život

Goran Violić izgubio bitku za život

Goran Violić nije uspio izboriti životnu bitku. Nakon dugotrajne opake bolesti preminuo je noćas je u 51. godini.

Goran Violić rođen je 26. srpnja 1964. godine. Bio je oženjen i otac dvaju sinova. Diplomirao je na Pomorskom fakultetu u Dubrovniku te magistrirao kriminalistiku na poslijediplomskom studiju Policijske akademije MUP.

Do 2005. radio je na raznim rukovodnim pravosudno-policijskim poslovima u Ministarstvu pravosuđa, gdje je između ostalog obnašao dužnost upravitelja Okružnog zatvora u Dubrovniku. Bio je dragovoljac Domovinskog rata, dva puta odlikovan od strane Predsjednika RH te dobitnik Plaketa 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO.

Na poziv Vlade SAD-a boravio je 2000. godine u individualnom posjetu SAD-u, gdje je upoznao rad i djelovanje kaznenih sudova, pravosudnih tijela, imigracijskog ureda, obalne straže, policije i lokalne zajednice.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje radio je od 2005. godine kao pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik. Sudjelovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija, kongresa i vježbi, na temu načina aktiviranja i djelovanja civilnih i vojnih agencija u borbi protiv terorizma, otklanjanju posljedica prirodnih i civilizacijskih katastrofa te upravljanja u kriznim situacijama. Sudjelovao je na sastancima Jadransko–jonske inicijative, EUROMED PPRD South radionicama, NATO CPC seminarima o jačanju civilno-vojne suradnje i partnerstva te je sudjelovao na dvije međunarodne simulacijske vježbe SEESIM-SIDM CAX u suorganizaciji US Joint Forces Command.

U svojstvu voditelja delegacije DUZS-a, u NATO stožeru u Bruxellesu sudjelovao je u pripremi i organizaciji medijskog praćenja međunarodne NATO civilno-vojne vježbe IDASSA 07.

Sudjelovao je na dva svjetska kongresa CBMTS – Industry o kemijskoj, biološkoj, radiološkoj i nuklearnoj znanosti i nadzoru posljedica, kao i na pripremi vježbi.

Bio je član predsjedništva Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata, ogranka Dubrovnik te područnog kluba Međunarodne policijske udruge IPA u Dubrovniku.

Svojom neiscrpnom energijom i entuzijazmom Violić je dao značajan doprinos u stvaranju sustava zaštite i spašavanja u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

U mladosti je bio judaš i osvojio brončanu medalju na Prvenstvu Jugoslavije 1988. godine u Zagrebu, a kasnije vršio dužnost predsjednika Judo kluba Dubrovnik.

Komemoracija za Gorana Violića održat će se u ponedjeljak, 23. veljače u Gradskoj vijećnici, dok je istog dana u 15 sati i sprovod na groblju pored Crkve sv. Spasitelja u Staroj Mokošici.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist