DuList IN

GOOD FOOD FESTIVAL Prihod od Dubrovačke trpeze i gala večere ‘Rixos Davos’ ide najpotrebnijima

GOOD FOOD FESTIVAL Prihod od Dubrovačke trpeze i gala večere 'Rixos Davos' ide najpotrebnijima

Good Food Festival osim gastronomskog, enološkog te edukativnog karaktera, ima i osobito značajan humanitarni karakter.

Prihod od Dubrovačke trpeze koja će se održati u nedjelju 22. listopada petnaest minuta prije podne, namijenjen je za Udrugu Poseban prijatelj – ‘Sigurno do odredišta’ i Udrugu za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Klub korisnika pasa vodiča Dubrovnik.

Također, cjelokupni prihod gala večere ‘Rixos Davos’, koja predstavlja veliku završnicu festivala u nedjelju u 19 sati u hotelu Rixos Libertas, namijenjen je za Udrugu ‘Dva skalina’ koja će prikupljenim sredstvima kupiti ‘Tobii Communicator’ i time olakšati komunikaciju djece s najtežim psihosomatskim smetnjama. Pozivaju se svi Dubrovčani i njihovi gosti da se pridruže ovim događanjima kako bi još jednom pokazali da su ljudi Grada pod Srđem uvijek blizu onima kojima je pomoć potrebna.

Tradicionalna ‘Dubrovačka trpeza’ održat će se posljednji dan četvrtog Good Food Festivala Dubrovnik 2017. Na trpezi duž cijeloga Straduna predstavit će se brojni dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari i ugostitelji, te konavoski i pelješki vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. To je pravi užitak za oči i nepca za sve ljubitelje dobre hrane i vina. Uz simbolične cijene moći će se uživati u brojnim delicijama i kušanju vina. Bon za hranu će koštati 35 kuna, a bon za piće 15 kuna. U prigodnom programu koji će voditi Ivica Puljić, nastupit će KUD sv. Juraj Osojnik izvodeći folklor te Klapa Ragusavecchia, i to već s početkom u 11 sati, dok će svečano otvorenje Trpeze uslijediti u 11.45.

Organizatori Dubrovačke trpeze koja ima humanitarni karakter, uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika su Grad Dubrovnik, Županija Dubrovačko – neretvanska, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

Za završetak ovogodišnjeg Good Food Festivala, grupacija Rixos priredit će gala večeru humanitarnog karaktera u hotelu Rixos Libertas, u kojoj Chef Ozgur Donertas u četiri slijeda donosi okuse Švicarske u srce Dubrovnika, povodom promocije otvorenja novog Rixos Davos hotela u Švicarskoj. Raznoliki zabavni program i bogata lutrija, čiji prihod također ide u humanitarne svrhe, a nagrade su vrlo atraktivne, doprinijet će nezaboravnoj večeri.

Domaćini ove večeri pokušat će rekonstruirati golemu tortu po uzoru na onu iz 1970.-ih, kojom je osoblje nekadašnjeg Libertasa zadivilo Dubrovnik. Voditelj programa je Mirko Fodor, a za glazbeni ugođaj će se pobrinuti Giuliano. Cijena ove večere u četiri slijeda uz odabrana vina je 250 kuna po osobi, a cijena lutrije 50 kuna.

Pročitajte još

‘UZALUD TI SVE’ Doris Kosović i Mia Dimšić izbacile zajedničku pjesmu

Dulist

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

Dulist

RESTORAN ORSAN Već od subote tradicionalni klasici i noviteti u prepoznatljivom ambijentu

Dulist