Grad

GOLFERI PRIJETE Ako nam naplatite garancije koristit ćemo sva raspoloživa sredstva

GOLFERI PRIJETE Ako nam naplatite garancije koristit ćemo sva raspoloživa sredstva

Nakon što je izašla vijest kako je Grad Dubrovnik odlučio poći u naplatu bankovnih garancija u iznosu od dva milijuna kuna tvrtke Razvoj golf d.o.o. budući da ova tvrtka nije na vrijeme izvršila obveze preuzete Ugovorom o koncesiji za tvrđavu Imperijal od 25. ožujka 2009. godine, iz te tvrtke su odgovorili dopisom u kojem prijete arbitražom i financijskom štetom za Grad, a naplatu nazivaju ‘protuugovornom i neutemeljenom’.
‘Neugodno smo iznenađeni ovim postupkom Grada Dubrovnika te ga u svakom smislu smatramo protuugovornim i neutemeljenim jer se nisu ispunile pretpostavke za naplatu ugovorene kazne ni po jednoj od njih’, stoji u dopisu golfera od 23. 11. naslovljenom na gradonačelnika Vlahušića i predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića.
Oni smatraju kako je Grad ‘pogrešno informiran od strane svojih službi’, te podsjećaju kako su u prosincu 2014. godine tražili produljenje roka.
Razvoj Golf napominje kako još nemaju očitovanje Grada Dubrovnika na idejno rješenje za tvrđavu Imperial, a ističu kako nije istina da bi za Grad mogla nastati šteta ukoliko se ne naplati ugovorna kazna putem bankarskih garancija.
Pozvali su Grad da povuče svoj zahtjev a ‘u protivnom će biti prisiljeni zatražiti zaštitu pred nadležnim arbitražnim sudištem, ali i iskoristiti i sva ostala pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi zaštitili svoje pravne interese, a što će naposlijetku zasigurno prouzročiti nastanak financijske štete za Grad Dubrovnik’, stoji u priopćenju.
Cijelo priopćenje možete pročitati OVDJE.
Podsjetimo, odluka o naplati garancija donesena je jer Razvoj golf d.o.o. kao koncesionar nije počeo s izvođenjem radova na rekonstrukciji tvrđave Imperijal, koji su trebali biti završeni do 17. kolovoza 2015. godine. Posljedično, do 17. listopada nije ishođena uporabna dozvola, odnosno do 17. studenog nisu ishođene dozvole potrebne za obavljanje djelatnosti. Dodatno, do 17. travnja 2014. godine Razvoj golf d.o.o. bio je dužan izraditi glavni projekt, a do 17. lipnja iste godine godine ishoditi potvrdu na glavni projekt, međutim niti jednu od gore navedenih obveza nije ispunio.
„Probijanjem“ navedenih rokova stekli su se uvjeti za plaćanje ugovorne kazne iz čl.16.4 Ugovora o koncesiji. Stoga je zahtjevom upućenim Privrednoj banci Zagreb pokrenuta naplata dvije bankovne garancije u iznosima od 84.228,00 Eura i 168.455,00 Eura, ukupno nešto više od 1,9 milijuna kuna.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović