Crna kronika

GODINU I POL OD NESTANKA Philipp Hochhuth još uvijek nije pronađen

Nestanak Philipp Hochhuth

Ove srijede, 26. studenog 2014. prošlo je točno godinu i pol dana od misterioznog nestanka njemačkog turista i pokeraša Philippa F. Hochhutha.

Podsjetimo, Philippu Hochhuthu se gubi svaki trag nakon koncerta Parnog Valjka u Revelinu, 25. svibnja 2013. godine. On je naime iz tog noćnog kluba izbačen iz (službeno) neutvrđenih razloga, a potom se na predjelu Ploča sukobio s djevojkom iz Dubrovnika. Nakon toga otrčao je u obližnji park pokraj zgrade dubrovačke Gimnazije gdje se vješao rukama na građevinsku skelu s koje je skočio, odnosno pao na krov parkiranog automobila. S njega je dalje skočio na drugi, također parkirani automobil. Nakon toga kratko vrijeme je trčao u krug, legao na cestu, a potom otrčao prema Komardi, gdje je mladog Nijemca zaštitar jednog noćnog kluba vidio kako je preskočio ogradu prema moru, a navodno su na tom predjelu pronađeni i tragovi krvi.

U potragu je u ranim jutarnjim satima u nedjelju 26. svibnja 2013. godine uključen i brod Lučke kapetanije Danče, međutim usprkos naporima, njegova sudbina nije bila poznata. Na Komardi mu se gubi svaki trag, a otežavajuća okolnost te večeri bila je i kiša, praćena južnim vjetrom zbog čega je i more bilo nemirno.
Godinu i pol dana nakon njegova nestanka Philipp se i dalje vodi kao nestala osoba, no šanse da je on živ su danas vrlo male.
– Policija je poduzela i poduzima sve raspoložive mjere koje nažalost dosada, nisu dale rezultata. U odnosu na njegov nestanak trenutno ne raspolažemo nikakvim novim saznanjima koji bi mogli pomoći u njegovom pronalasku – odgovorili su na naš upit iz PU DN.
– Međutim, bitno je naglasiti da traganje za nestalom osobom nije vremenski određeno. Policija poduzima određene mjere sve dok postoji najmanji trag, a potraga se obustavlja tek kada se nestala osoba pronađe, živa ili mrtva – zaključuju iz policije.
Dieter Hochhuth: Philipp je bio dobar momak
Nekoliko mjeseci nakon njegova nestanka DuList je bio stupio u kontakt s Philippovim ocem Dieterom koji nam je tada rekao kako je njegov sin često putovao.

– Philipp je bio dobar i prijateljski raspoložen mladić. Nikad prije nije bio u nevolji, i nikada nije radio takve stvari koje mogu ovako završiti. Često je putovao, bio je prije u Macau, Las Vegasu, na Bahamima, u Hong Kongu, Australiji, Italiji, Češkoj, Kini i brojnim drugim zemljama. Naravno da sam se bojao za njega, ali on je putovao već neko vrijeme, i jednostavno sam smatrao da će sve biti OK. Kao otac uvijek sam se bojao, ali dijete mogu izgubiti i doma u nekoj prometnoj nesreći, tako da takav strah nema smisla na kraju – rekao nam je tada Dieter Hochhuth.

Obzirom da policija Philippa još vodi kao nestalu osobu, pozivaju se svi koji možda imaju nekih saznanja ili su se sjetili nečega što bi možda moglo rasvijetliti njegov misteriozni nestanak da se jave u najbližu policijsku postaju.

Nestanak Philipp Hochhuth

Pročitajte još

OSUMNJIČENI GRAĐEVINARI Radovima u Novoj Mokošici poremetili statiku zgrade na susjednoj parceli

Dulist

31-GODIŠNJAK NANIO TEŠKE OZLJEDE MALOLJETNIKU Potukli se psi, a potom i njihovi vlasnici

Dulist

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist