Politika

GO HSS SE PITA ‘Studentski dom – možemo li pametnije?’

GO HSS SE PITA 'Studentski dom - možemo li pametnije?'

‘Ovaj tjedan je opet aktualizirano pitanje izgradnje studentskog doma u Čokolinu, i ponovno slušamo o zastojima u procesu realizacije tog kapitalnog projekta. Ovaj put iz razloga što je od četiri pristigle ponude za izvođenje radova čak i ona najpovoljnija 12 milijuna skuplja od planirane cijene’ osvrću se na priču oko gradnje Studentskog doma iz Gradskog odbora HSS-a.

Podsjetimo, DuList je ovu priču ekskluzivno donio u svom novom broju, kojeg možete potražiti na kisocima, a prenosimo priopćenje GO HSS-a u cijelosti:

Iako smo više puta čuli da politici nije mjesto u ovom projektu, ta izjava je pomalo nevjerodostojna u svjetlu činjenice da su tom investicijom puna usta uglavnom pripadnicima jedne stranke, te da je na neki način svojataju i uključuju u stranačku propagandu.

Također je impresivna ustrajnost kojom se udruženim snagama izgradnja doma na lokaciji u Čokolinu gura već cijelo desetljeće kroz različite administrativne i ine prepreke. Zato ne sumnjamo da će se i ta „sića“ od 12 milijuna kuna pronaći u državnoj blagajni te da će radovi u dogledno vrijeme i početi.

Nemamo sumnje oko toga da je studentski dom ovom Gradu potreban, ali od početka sumnjamo da je potreban upravo tu gdje je planirano i to je ono što nas u cijeloj priči žalosti. Guranje na sve moguće načine ovakvog objekta u centar grada koji istovremeno nema dovoljno lokacija za izgradnju stanova za svoju mladost, koja je prisiljena kućiti se u okolnim općinama, koji nema riješenu jednosmjensku nastavu u osnovnim i srednjim školama, u kojem je zadnji otvoreni vrtić smješten u prostore bolnice, a rješenje kroničnog problema nedostatka mjesta za starije i nemoćne je još u magli, zapravo je ili vrlo hrabar ili vrlo nepromišljen potez.

Dapače, mislimo da bi baš jedan ovakav objekt u gabaritima i sa sadržajima kako je planiran bio idealan za smjestiti se na periferiju ili u susjednu općinu ili možda u sklopu postojećeg kampusa. Ali što je tu je. Ostaje nam za nadati se da će aktualna gradska vlast na jednak način biti ustrajna i u rješavanju prije navedenih akutnih problema naših građana.

Iako ne sumnjamo da će se dom smjestiti između dječjeg vrtića i osnovne škole u jednom od najnaseljenijih dijelova Grada s već preopterećenom infrastrukturom izgraditi, bojimo se da će u budućnosti on biti i podsjetnik da možemo i moramo i bolje i pametnije promišljati skučeni gradski prostor.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist