DuList IN

GLAZBENA POSLASTICA U DUBROVNIKU Lokrumske večeri – glazba kraj mora

GLAZBENA POSLASTICA U DUBROVNIKU Lokrumske večeri – glazba kraj mora

Glazbena poslastica ovog dubrovačkog ljeta , u kojoj će svaki ljubitelj glazbe naći nešto za sebe te uživati u prekrasnom ambijentu, vrhunskim glazbenicima i odličnoj produkciji održat će se na jednoj od najljepših pozornica u Gradu – otoku Lokrumu.

 

Otok brojnih legendi i zaljubljenih, ponudit će ovog ljeta set iznimnih glazbenih doživljaja tijekom srpnja i kolovoza, u sklopu glazbene manifestacije „Lokrumske večeri – glazba kraj mora“ čime će naš grad biti u središtu hrvatske , ali i i svjetske pozornosti.

Ovaj iznimno atraktivni glazbeni ciklus obuhvaća svjetski poznate glazbenike Maksima Mrvicu i Stefana Milenkovića , najveće dive hrvatske estrade Gabi Novak, Radojku Šverko i Terezu Kesoviju, slovenske vokalne virtuoze Perpetum Jazzile , rokera Željka Bebeka sa izvrsnim dubrovačkim simfoničarima, te Massima Savića, koji će svi nastupati na otoku Lokrumu tijekom srpnja i kolovoza:

21.7. Maksim Mrvica
22.7. TRI DIVE /G.Novak, R.Šverko, T.Kesovija/
23.7. Stefan Milenković – ”Tango Compas”
15.8. Perpetuum Jazzile, zbor
16.8. Željko Bebek & Dubrovački simf. orkestar
17.8. Massimo

Početak svih koncerata predviđen je za 21:30 sati. Ulaznice za koncerte već sada su dostupne u online prodaji u sustavu Eventima, a uskoro će biti dostupna i prodajna mjesta i u Dubrovniku i to u uredu JU Rezervat Lokrum; Lugarevoh kući na Lokrumu te u uredu TZ Grada Dubrovnika na Pilama.
Cijena ulaznice za koncert Maksima Mrvice iznosi 250,00 kn za VIP sjedenje, te 230,00 kn za slobodno sjedenje, za koncert Tri dive 190,00 kn, odnosno 170,00 kn te za Stefan Milenković i Tango projekt 250,00 kn odnosno 230,00 kn. U cijenu ulaznice uključen je brodski transfer do Lokruma.

O izvođačima:
Maksim Mrvica klavirski je virtuoz koji je svojim crossover izvedbama osvojio glazbenu svjetsku scenu. U svijetu je prodao višemilijunske naklade svih svojih albuma i u šezdesetak zemalja širom svijeta pojavljuje se među top klasičnim i crossover glazbenicima. Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i inozemnim pijanističkim natjecanjima, a tu je i Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe.
Velikim talentom, impresivnim nastupom i svojim upečatljivim stylingom i imidžem, kao i crossover žanrom, Maksim Mrvica je klasiku uspio približiti mlađim generacijama, te je danas podjednako miljenik svih generacija publike.

TRI DIVE /G.Novak, R.Šverko, T.Kesovija/

Radojka, Gabi i Tereza jedna su od rijetkih pojava u hrvatskoj glazbi koje zbilja zaslužuju epitet diva. Zaslužile su ga izvrsnošću izvedbi, raskošnim i upečatljivim glasovima, i time što su kroz sva ova desetljeća ostale dosljedne u shvaćanju glazbe kao umjetnosti. Sve tri dive dobitnice su nagrade Porin za životno djelo, kao i brojnih drugih domaćih i internacionalnih nagrada i priznanja.
Od svog prvog zajedničkog nastupa na otvaranju “Dubrovačkih ljetnih igara” 2010. godine, ”Dive” su održale nekoliko desetaka sjajnih koncerata diljem Hrvatske i regije. Na njima su izvele najveće hitove iz svojih iznimno bogatih programa, čineći time presjek svojih karijera
Glazbenu pratnju ”Divama” čine Matija Dedić (klavir), Ante Gelo (gitara) te Miro Navračić (harmonika).

Stefan Milenković & TANGO COMPÀS PROJECT!
Compás je ritam, metronom, koračanje, puls. To je element na kome je zasnovana sva muzika.
Stefan Milenković svjetski je priznati violinista koji je još u ranom djetinjstvu osvojio svjetske koncertne dvorane. Tu je i Marko Hatlak, svestrani slovenački akoredeonista. Njih dvoje udružili su snage u energičnom ansamblu zajedno sa pijanistom Markom Črnčecom i kontrabasistom Lukom Herman Gajzerom. Repertoar ansambla obuhvaća posebno strastvenu i temperamentnu tango muziku različitih autora u novim aranžmanima. Pored tanga, ansambl se poigrava i sa jedinstvenim obradama latino i jazz muzike.

PERPETUUM JAZZILE
Vokalna skupina Perpetuum Jazzile iz Slovenije popularna je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neusporedivom kreativnosti i osobitom mješavinom popa, jazza, gospela, bluesa, brazilske bossa nove, disca i funka. U svojoj izvedbi koriste se samo svojim glasom te uključuju vokalne perkusije – nevjerovatne simulacije mnoštva bubnjeva i elektronskih bitova ljudskim glasovima, kao i koreografiju u kojoj grupa rukama dočarava oluju i druge prirodne fenomene.
Njihov moćni repertoar obuhvaća aranžmane pjesama Tota, Daft Punka, David Guette, Lady Gage, Michaela Jacksona, Earth, Wind & Fire-a, Billy Joela, ABBE, Davida Bowie-a, Joni Mitchella, George Bensona i ostalih glazbenih legendi. Ansambl kompozicije izvodi na engleskom, portugalskom, španjolskom, talijanskom i slovenskom jeziku, te također i na ostalim jezicima.
Željko Bebek & Dubrovački simfonijski orkestar
Željko Bebek, jedan je od najkarizmatičnijih vokala sa ovih prostora sa zavidnom karijerom koja bi se mogla podijeliti u dva dijela: solo karijera sa bezbroj velikih hitova i karijerom pjevača kultne grupe „Bijelo dugme“ u kojoj je pjevao od 1974. godine do 1984. godine.
Dubrovački simfonijski orkestar
Dubrovački simfonijski orkestar danas je uistinu važan dio bogate i raznolike kulturne tradicije Dubrovnika, a ujedno i Hrvatske. Kroz godine, Dubrovački simfonijski orkestar ili DSO nastavlja dugu i značajnu sedamstoljetnu glazbenu tradiciju.
Dubrovnik nam se prikazuje kao nepresušan izvor mnogih kulturnih institucija s bogatom glazbenom, dramskom tradicijom te istaknutim umjetničkim duhom koji pridonosi šarmu ovoga staroga grada. Dubrovački simfonijski orkestar obogaćuje glazbeni život Dubrovnika ne samo kroz mnogobrojne izvedbe već kroz ljubav, odanost i predanost glazbenim djelima iz različitih vremenskih epoha.

Massimo
Massimo Savić jedan je od najkarizmatičnijih pjevača i najupečatljivijih vokala na ovim prostorima, a već dugi niz godina kontinuirano osvaja srca publike šire regije! Koncertom na Lokrumu predstaviti će svoj novi album koji je početkom godine objavljen pod nazivom „1 dan ljubavi“.
Massimo će istinskim glazbenim sladokuscima priuštiti glazbeno putovanje koje predstavlja presjek njegove trideset godina duge i uspješne karijere, uz pregršt hitova – od aktualnih: Suze nam stale na put, Iz jednog pogleda, Kladim se na nas, 1 dan Ljubavi, Zar više nema nas, Tišina, Krug u žitu…do kultnih starih pjesama poput: Stranac u noći, Sjaj u tami, Gracija, a neće izostati ni evergreeni i obrade Franka Sinatre s albuma „Massimo sings Sinatra“.

Posebna atmosfera otoka Lokrum, odabrani vrhunski izvođači i ljepota ljetnih dubrovačkih noći jamstvo su doživljaja za pamćenje kroz manifestaciju Lokrumske večeri – glazba pokraj mora.

 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist