Kultura

GLAZBENA POSLASTICA Dubravka Šeparović Mušović i DSO nastupaju pod dirigentskom palicom Stefana Sanderlinga

GLAZBENA POSLASTICA Dubravka Šeparović Mušović i DSO nastupaju pod dirigentskom palicom Stefana Sanderlinga

Istaknuta dubrovačka mezzosopranistica, nastupit će večeras 9. rujna s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom kojim će ravnati ugledni njemački dirigent Stefan Sanderling.

Iako predviđen u Kneževom dvoru, koncert će se zbog očekivanih nepovoljnih vremenskih uvjeta održati u crkvi sv. Dominika s početkom u 21 sat, u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto.

Stefan Sanderling, sin legendarnog dirigenta Kurta Sanderlinga, od samih početaka karijere stječe izvrsnu reputaciju te od 1990. do 1995. biva jedan od najmlađih njemačkih dirigenata koji dolazi na mjesto generalnog glazbenog dirigenta Brandenburške filharmonije i Opere Potsdam. Nakon toga obnaša funkciju glazbenog direktora filharmonijskog orkestra i državne kazališta u Mainzu, te glazbenog direktora Orkestra Bretanje u Francuskoj, a potom glazbenog direktora Orkestra Floride. Tu su i brojni drugi angažmani u prestižnim orkestrima te brojne nagrade.

Dubrovačku mezzosopranisticu Dubravku Šeparović Mušović hrvatska kritika proglasila je nasljednicom velike umjetnice Marijane Radev. Za nastup na Riječkim ljetnim večerima s proslavljenim tenorom Joséom Curom primila je strukovnu nagradu  «Milka Trnina» Hrvatskog društva glazbenih umjetnika. Nastupi na Dubrovačkim ljetnim igrama ovjenčani su Nagradom „Orlando“ čak dva puta. Dubravka Šeparović Mušović je nacionalna operna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, odlukom Ministarstva Kulture od 1.3.2016. godine. Uz sve operne premijere i predstave Dubravka se potvrdila kao jedna od najuglednijih opernih i koncertnih pjevačica. Umjetnica ističe zahvale Dubrovačkom simfonijskom orkestru na podršci i prilici koje je imala kako i na samom početku, tako i tijekom čitave karijere.

Program:

W.A. Mozart Titus, KV 621 uvertira
J. Haydn Simfonija br. 104 u D duru, Hob I:104 ‘Londonska’
H. Berlioz Ljetne noći, op. 7

Pročitajte još

OKRUGLI STOL ‘Neznanje je najveća prepreka za očuvanje povijesnog identiteta’

Dulist

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist