Sport

Getaldići viceprvaci Hrvatske u judu

Getaldići viceprvaci Hrvatske u judu

Školska judo ekipa Osnovne škole Marina Getaldića osvojila je drugo mjesto na 2. školskom judo prvenstvuHrvatske koje je ovog ponedjeljka održano u Kaštel Sućurcu.

Nakon održanih županijskih natjecanja na kojima je nastupilo više od 80 hrvatskih škola, u Kaštelima je održana završnica na kojoj su se borili pobjednici školskih natjecanja iz devet županija.

Rezultat je to projekta „Judo u školama“, projekta koji je prihvaćen u preko 110 škola i preko 2000 djece uz podršku HJS-a, IJF-a i MZOIS-a.

Završnica Državnog prvenstva školskih sportskih društava RH u judu za učenike i učenice osnovnih škola održana je u novoj sportskoj dvorani „Sokolana“ u Kaštel Sućurcu, a uspjeh Školskog športskog društva „Domagoj“ OŠ Marina Getaldića izborili su mladi judaši – svi članovi JK Ura Nage koje treninge i održava u ovoj školi pa je to ujedno i rezultat odlične suradnje Škole i Kluba.

Do pehara su svojim rezultatima, sjajnim borbama i uzornim ponašanjem došli natjecatelji: Fran Kužnin, Andro Režić, Ivan Lale, Mihael Vidoš, Maro Ristić, Mateo Pleša, Kristian Konjevod, Leon Konjevod, Ivo Matić i Stijepo Kristović, pod vodstvom njihovog trenera i učitelja matematike Marka Giljače.

U konačnom poretku pobjednicu u muškoj konkurenciji su bili OŠ Pujanke (62 boda), slijedi dubrovačka OŠ Marina Getaldića (60 bodova) i treći su judaši iz samoborske OŠ Bogumil Toni (51 bod), dok su u ženskoj konkurenciji pobjednice judašice OŠ Bogumil Toni (62 boda), slijede OŠ Pujanke (44 boda) i OŠ Župa Dubrovačka (31 bod).

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr