Zanimljivosti

Getaldići otkrili Izviđačima zabavnu matematiku

Noć matematike u OŠ Grad

Večer matematike spojila je male Izviđače i samo malo veće Getaldiće u zajedničkom druženju i istraživanju matematičkih zanimljivosti.

Kako plesom i skakanjem upoznati brojeve, usporediti ih slažući kockice, obojiti i imenovati geometrijske likove, brojati na zanimljive i vesele načine, nastavljati nizove ili razlikovati ‘dlakave i ćelave’skupove… Sve to, uz puno smijeha i zabave, razotkrivali su polaznici starijih skupina Dječjeg vrtića ‘Izviđač’ ovog četvrtka.

U tome su im pomogli četvrtaši i šestaši Osnovne škole Marina Getaldića, koji su sa svojim učiteljima pripremili zanimljive i zabavne igre, i umjesto u školi, ove godine iskoračili među djecu vrtićkog uzrasta i njima pripremili ‘Noć matematike’.

Riječ je o manifestaciji koju u isto vrijeme potiče i organizira Hrvatsko matematičko društvo, a lani je u njoj sudjelovalo više od 40 tisuća djece u 291 školi. Lani su Getaldići zabavnu stranu matematike otkrivali u svojoj školi, a ove su godine, u suradnji s vrijednim tetama Izviđača preselili u prostore gdje su i sami učili prve brojeve i slova.

Cilj ove manifestacije je popularizirati matematičku znanost , razvijati pozitivan stav učenika prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna. Sudeći prema reakcijama osamdesetak djece i roditelja u Izviđaču, Getaldići su i te kako u tome uspjeli.

Pročitajte još

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist

Sretan rođendan dobrom duhu Grada, našem slavuju Gogi Bonačić!

Ivana Mijić Vulinović

NOVI TREND? U jednoj državi mlađima od 14 godina zabranjen pristup društvenim mrežama

Dulist