Natrag
18.8.2017 22:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Getaldići otkrili Izviđačima zabavnu matematiku

5.12.2014 @ 9:10 Dulist Zanimljivosti
9;9

Podijelite:

Večer matematike spojila je male Izviđače i samo malo veće Getaldiće u zajedničkom druženju i istraživanju matematičkih zanimljivosti.

Kako plesom i skakanjem upoznati brojeve, usporediti ih slažući kockice, obojiti i imenovati geometrijske likove, brojati na zanimljive i vesele načine, nastavljati nizove ili razlikovati ‘dlakave i ćelave’skupove… Sve to, uz puno smijeha i zabave, razotkrivali su polaznici starijih skupina Dječjeg vrtića ‘Izviđač’ ovog četvrtka.

U tome su im pomogli četvrtaši i šestaši Osnovne škole Marina Getaldića, koji su sa svojim učiteljima pripremili zanimljive i zabavne igre, i umjesto u školi, ove godine iskoračili među djecu vrtićkog uzrasta i njima pripremili ‘Noć matematike’.

Riječ je o manifestaciji koju u isto vrijeme potiče i organizira Hrvatsko matematičko društvo, a lani je u njoj sudjelovalo više od 40 tisuća djece u 291 školi. Lani su Getaldići zabavnu stranu matematike otkrivali u svojoj školi, a ove su godine, u suradnji s vrijednim tetama Izviđača preselili u prostore gdje su i sami učili prve brojeve i slova.

Cilj ove manifestacije je popularizirati matematičku znanost , razvijati pozitivan stav učenika prema matematici te pokazati svim sudionicima koliko je matematika lijepa i zabavna. Sudeći prema reakcijama osamdesetak djece i roditelja u Izviđaču, Getaldići su i te kako u tome uspjeli.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana