DuList IN

“GAME OF THRONES” Željezno prijestolje stiže u Dubrovnik

Game of Thrones

Željezno prijestolje iz megapopularne serije ‘Igra prijestolja’ stiže u Dubrovnik u srijedu, 11. lipnja.

Tog dana u podne prijestolje će biti svečano otkriveno za javnost ispred palače Sponza, a ljubitelji serijala imat će priliku fotografirati se na prijestolju.

Podsjetimo, Prijestolje je okosnica sada već kultne HBO serije „Igra prijestolja“, dijelom snimane i u Dubrovniku, koji je poslužio kao idealna kulisa za Kraljev Grudobran.

Željezno prijestolje koje će biti izloženo u Gradu je zapravo replika originala iz serije napravljena u prirodnoj veličini. Prijestolje je visoko 220 centimetara te široko 165 x 185 cm, a njegova težina je čak 135 kilograma.

Željezno prijestolje bit će izloženo za javnost do petka, 13. lipnja do 18 sati. Ovaj događaj omogućen je u suradnji NEM konferencije, HBO Adria, Embassy Film, Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika.

Organizatori ovog događaja ističu kako će, s obzirom na tragičnu situaciju koja je pogodila našu zemlju, dolazak Željeznog prijestolja u Dubrovnik biti povezan sa humanitarnom akcijom za žrtve poplava. Naime, HBO poziva sve posjetitelje Željeznog prijestolja da se pridruže u skupljanju pomoći i, prije nego sjednu na Prijestolje, nazovu donatorski telefon na broj 060 90 11.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist