Kultura

GALERIJA FLORA Otvorena izložba ‘Ovdje možete reći bilo što’

GALERIJA FLORA Otvorena izložba 'Ovdje možete reći bilo što'

U Galeriji Florin dom u Dubrovniku otvorila se ovaj ponedjeljak izložba Kate Mijatović i Zorana Pavelića ‘Ovdje možete reći bilo’. Izložba ostaje otvorena do 22. rujna.

Osnovni strukturalni elementi izložbenog projekta Ovdje možete reći bilo što- su glas i zvuk. Iako je većina radova realizirana u mediju koji uključuje i vizualnu komponentu (video, instalacija, fotografija, performans), bazični prijenos ideje u svim radovima događa se posredstvom glasa/zvuka. U izložbenom konceptu ti se elementi treti-raju na dva načina: kao direktni medijatori značenja radova, te indirektno kao umjetničke izjave /statementi/ koji komentiraju ‘ovdje’ i ‘sada’. Naziv izložbe preuzet je iz istoimene instalacije (Z.P.) koja je dio izložbe.

Naziv sugerira iluzorno odsustvo bilo kakve kontrole, cenzure, referirajući se na apsurde demokratskih procesa na globalnoj razini, a također i na datosti prostora, kulturološko značenje izložbenog prostora kao takvog. Interaktivna instalacija Ovdje možete reći bilo što uključuje poziv za sudjelovanje publike, taj je poziv i deklarativno naglašen u nazivu izložbe.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist