Natrag
17.8.2017 13:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Futurini informatičari obilježili Europski tjedan robotike

26.11.2015 @ 20:42 Dulist dulist IN
25;25

Podijelite:

Informatički klub Futura sudjelovao je na Europskom tjednu robotike (Europe Robotics Week – ERW 2015) sa svoja tri događaja.

U utorak je održana Radionica robotike za sve uzraste, na kojoj je bilo preko 20 polaznika. Učenici osnovnih škola su slagali i programirali fischertechnik semafore i robote, a učenici srednjih škola i studenti su programirali Arduino pločice koristeći razne senzore.

U srijedu ujutro je profesor Jihong Lee održao predavanje o podvodnom robotu Crabster za polaznike Futurinih radionica robotike i za studente. Profesor Lee dolazi iz ROCI Laba, Odjel za mehatroniku, Chung-am National University Daejon, Korea. On je gostujući profesor na Odjelu za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku ovu akademsku godinu.

U sklopu Foruma mladih sinoć je u Lazaretima otvorena izložba Rukama složeno. Informatički klub Futura sudjeluje na izložbi s fishcertechnik modelom semafora, fischertechnik robotima, lego modelima obnovljivih izvora energije, 3D printerom i Arduino modelima koje su konstruirali i isprogramirali polaznici naših radionica robotike i Futurini mentori.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana