DuList IN

FUTURA Tko je ideju najbolje pretvorio u aplikaciju?

Startup Futura

Startup natjecanje Od ideje do aplikacije u organizaciji Informatičkog kluba Futura završilo je prezentacijom aplikacija.

Nakon što su ekipe prošli mjesec predstavile svoje ideje za aplikacije, u finalnom dijelu natjecanja najbolje ekipe su prezentirale realizirane dijelove aplikacija (web, Android, iOS).

Prvo mjesto je osvojila ekipa Enum u sastavu Dživo Jelić, Andrej Šarić i Ivan Brčić, s aplikacijom LibertasApp. Njihova aplikacija prikazuje raspored linija gradskih i prigradskih autobusa na području Grada Dubrovnika, te se na mapi prikazuju linije autobusa i autobusne stanice. Aplikacija LibertasApp je realizirana za Android i iOS mobilne platforme, te će uskoro biti dostupne obje verzije za preuzimanje na trgovinama mobilnih aplikacija PlayStore i AppStore.

Drugo mjesto su osvojili Marko Raše i Pero Pavlović s aplikacijom OctopuS. Njima je prvo mjesto izmaklo samo za koji bod. Oni su isprogramirali web aplikaciju koja prikazuje najpopularnije vijesti u par kategorija po broju dijeljenja na društevnim mrežama.

Treće mjesto je zauzela Android aplikacija CommuStats, koju su isprogramirali Roko Franetović i Dino Avdić. Njihova aplikacija se bavi statistikom odlaznih i dolaznih poziva.

Na četvrtom mjestu se našla ekipa Probably not s iOS aplikacijom Places Croatia. Pero Radić je prezentirao aplikaciju, a uz njega su u ekipi bili Matko Batoš i Stijepo Radić. Aplikacija Places Croatia je namijenjena turistima, a prikazuje važna mjesta u Hrvatskoj, kao što su javne ustanove, restorani, bankomati i ostalo.

Informatički klub Futura je organizirao Startup natjecanje „Od ideje do aplikacije“ u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika (DURA) i tvrtkom Laus CC, a uz potporu Zajednice tehničke kulture.

– Informatički klub Futura želi svim svojim partnerima, suradnicima, pokroviteljima, te svim Futuristima čestit Božić i sretnu novu godinu, i poziva sve zainteresirane da i dogodine sudjeluju na Futurinim radionicama i natjecanjima – poručuju iz Future.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist