AktualnoPolitika

FRANKOVIĆ ‘Želimo Mali raspjevani vratiti na skaline ispred sv. Vlaha’

FRANKOVIĆ ‘Želimo Mali raspjevani vratiti na skaline ispred sv. Vlaha’

Jedno od vijećničkih pitanja koje je postavio Željko Raguž na 6. sjednici Gradskog vijeća bilo je i kada će se ponovno Mali raspjevani Dubrovnik – vratiti u život.

– Prošlo je više od pet godina kako je Mali raspjevani Dubrovnik prestao s radom te je postao – ‘Mali rasplakani Dubrovnik’. Tisuće naše djece koje su pjevale o ljepotama grada, djetinjstvu i ljubavi više od 50 godina… Dobitnici brojnih priznanja, nagrada, Porina za CD Božić u Gradu, našu djecu koju je za vrijeme ratnog vihora pozvao u Vatikan Papa Ivan Pavao II gdje su mu pjevali na njegovom poljskom jeziku. O samim razlozima prestanka rada ne bih jer ima više verzija, ali ono što je sigurno svaki građanin Grada Dubrovnika želi čuti Lijepu Našu pored crkve sv. Vlaha koju su godinama izvodili. Poštujući sve ostale zborove, ipak je jedan jedini Mali raspjevani Dubrovnik – rekao je Raguž.

Gradonačelnik Mato Franković je istaknuo kako se govori o jednoj instituciji grada te kako su započeli s razgovorom s gosparom Đelom o vraćanju Malog raspjevanog na skaline ispred crkve sv. Vlaha.

– Mali raspjevani Dubrovnik, tradicija koja je uistinu prestala prije pet godina. Dan prije otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara svi smo znali što se događa – pjeva Mali raspjevani na skalinima u čemu su sva djeca grada uživala. Nova dječica i mališani jedino uživaju preko malih ekrana gledajući reprize. Nekome je prije pet godina palo na pamet ukinuti tradiciju jer je drukčije razmišljao. Međutim, jedan je Mali rapsjevani Dubrovnik. Jedan je dundp Đelo, osebujan onakav kakav jest. Moramo imati razumijevanja prema tome što je postala institucija. S gosparom Đelom smo počeli razgovore. Dat ćemo i malu pomoć da se i netko mlađi uključi tko bi mogao ubuduće voditi Mali raspjevani Dubrovnik. Cilj nam je što je brže da se vrati na skaline ispred crkve sv. Vlaha. Sigurno ne u ovoj godini, ni u idućoj, ali zasigurno u 2019. godini – istaknuo je Franković.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist