Grad

Franković Vlahušiću: ‘Gdje je nestalo 24,5 milijuna kuna?’

Franković Vlahušiću: 'Gdje je nestalo 24,5 milijuna kuna?'

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković uputio je priopćenje za medije koje se odnosi na financijsko stanje proračuna Grada Dubrovnika.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

‘Pitamo bivšeg gradonačelnika: ‘Gdje je nestalo 24,5 milijuna kuna s gradskog računa ?’

Na 26. sjednici Gradskog vijeća održanoj 28. prosinca 2016. tehnički gradonačelnik Andro Vlahušić pohvalio se kako će do 10. siječnja na gradskom računu, a nakon plaćanja svih računa, ostati 25 milijuna kuna . To se jasno može čuti iz video priloga sa sjednice Gradskog vijeća od prije mjesec dana. Dakle, bivši gradonačelnik jasno je rekao: „Bit će 25 milijuna kuna na računu viška sredstava uz sve plaćene račune iz ove godine.“, te je to nazvao „lijepim poklonom za povjerenika i ljude ovoga Grada“.

Međutim, pročelnica za financije Anita Burić prošli je tjedan ustvrdila kako će na računu Grada nakon što budu plaćeni svi pristigli računi ostati svega 500 tisuća kuna. Stoga smo opravdano zabrinuti za 24,5 milijuna kuna koji su u međuvremenu nestali.

Zato pozivamo tehničkog gradonačelnika da građanima objasni što se dogodilo s „ poklonom za građane“ , odnosno s 24,5 milijuna kuna. Pozivamo ga da se izjasni je li izmislio višak od 25 milijuna kuna, kada je govorio za govornicom Gradskog vijeća ili ukoliko su novci postojali – na što su potrošeni?

Javnost svakako treba odgovor, a svi mi se iskreno nadamo da se nećemo opet sramotiti i da USKOK neće po četvrti put (nakon Šipana, Revelina i Lazareta) dolazit u Grad.

Sve ovo je još jedan dokaz kako smo bili u pravu kada nismo podržali neodrživi proračun za 2017.godinu. Jasno nam je bilo da bi tako predložen proračun služio isključivo nastojanjima Vlahušića da ostane na vlasti, a sve na štetu građana i njihovih potreba.’

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist