Natrag
24.8.2017 12:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

FRANKOVIĆ S OBRTNICIMA Osnovat će se Gospodarsko vijeće

23.6.2017 @ 6:46 Dulist Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je predstavnike Udruženja obrtnika Dubrovnik, predvođene predsjednikom Udruženja Zlatkom Begušićem i tajnikom Cvijetom Daničićem.

Sastanku su prisustvovali i Mato Oberan (Ceh ribara), Ivo Marlais (Ceh trgovaca), Jusuf Joldo (Ceh proizvodnih djelatnosti), Nikolina Farčić (Ceh ugostitelja) Marina Franić (Ceh turističkih vodiča) te trgovac Anđelko Čorak i brijač Jako Šabadin.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako gradska uprava s njim na čelu potiče svaku gospodarsku aktivnost koja ne narušava kvalitetu života građana Dubrovnika niti se kosi za zaštitom vrijedne baštine. Posebno se osvrnuo na problem opskrbe u povijesnoj jezgri najavivši i ograničenje vremena koja dostavna vozila provode unutar zidina kao i stroži nadzor akata kojim se to pitanje regulira.

Predstavnici obrtnika iznijeli su neke od problema s kojima se susreću u svojim djelatnostima te izrazili vjeru da će suradnja između Grada i njih biti puno sadržajnija i kvalitetnija nego do sada. Istaknuli su i da im je prvenstveni cilj rješavanju problema pristupati cjelovito.

Gradonačelnik je pozdravio aktivnu suradnju te je najavio osnivanje Gospodarskog vijeća kao tijela koje će regulirati sva praktična i druga pitanja od značaja za poslovanje obrtnika i drugih gospodarstvenika.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana