Aktualno

FRANKOVIĆ RAZMATRA OPCIJE Excelsi još jedna šansa, Razvoj Golfu raskid ugovora?

Excelsa nekretninama smo predložili koncesiju na 30 godina uz plaćanje 15 posto prihoda od prodanih ulaznica te jednokratnu uplatu od 10 milijuna kuna za prethodno razdoblje u kojem posluju bez koncesije – rekao je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Franković.

Priznao je gradonačelnik da je pitanje koncesije za žičaru još uvijek problem te dodao kako je predloženo rješenje zapravo kompromisno u odnosu na prijašnje stavove obiju strana. Ipak, iz Excelse još nisu ništa odgovorili.

-Još uvijek se nismo dogovorili. Excelsa inzistira na koncesiji od 50 godina uz 10 posto prihoda, a Gradsko vijeće je izglasalo 10 godina uz 15 posto prihoda. Ne pristanu li na dogovor, a rok je kratak, morat ćemo zaustaviti sve poslove koje imamo s njima i svim njihovim tvrtkama kćerima, jer ne posluju društveno odgovorno. Pozivam obitelj Lukšić na društveno odgovorno poslovanje – istaknuo je Franković.

-Jasno je da donja i gornja postaja žičare, kao i stupovi, da su njihovo vlasništvo. Ali trebaju platiti korištenje zračnog prostora, a na kraju krajeva i pogled na Grad. Građani trebaju imati benefit – zaključio je Franković.

Gradonačelnik je komentirao i situaciju s tvrtkom Razvoj Golf, istaknuvši kako nakon investitorovog podnošenja zahtjeva za međunarodnu arbitražu Grad razmišlja o više mogućnosti, a jedna od njih je i prekid suradnje.

-Iznenadio nas je taj potez investitora. Naravno da ćemo gledati interese Grada i građana.Nisu građani Dubrovnika i Hrvatske krivi što im je sud srušio studiju utjecaja na okoliš – mišljenja je Franković.

Pročitajte još

KORČULANSKI PČELAR VLAHO KOMPARAK Od meda se može preživjeti, a od turizma živjeti. Napravio sam idealan spoj!

Barbara Đurasović

Državna matura uspješnija od prošlogodišnje, ‘palo’ 60 posto manje učenika

Dulist

NOVE MJERE Od danas u spenzu s maskom!

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija